Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brødrene nekter fortsatt straffskyld

Begge de to brødrene som er siktet for å ha drept Barbro Zedini (26) nekter fortsatt for at de har hatt noe med drapet å gjøre. Lagmannsretten skal i løpet av de nærmeste dagene avgjøre om det er grunnlag for å varetektsfengsle den yngste av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har snakket med min klient i pinsen, og han opprettholder sin forklaring. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier Vidar Helgheim, forsvareren til den yngste broren, en 22-åring fra Tunis.

Forhørsretten fant sist torsdag ikke grunnlag for å varektektsfengsle ham, men påtalemyndigheten påkjærte dette med såkalt oppsettende virkning. Det betyr at 22-åringen forblir i fengsel inntil lagmannsretten har behandlet kjæremålet.

Tolk

- Min klient lider under dette. Han kan bare kommunisere via tolk, og får ikke snakke med familien sin i Tunis, sier Vidar Helgheim.

22-åringen kom til Norge med turistvisum 13. mars i år, og har siden bodd hos sin eldre bror og hans kone, den drepte Barbro Zedini. 22-åringen spiller fotball for det Tunisiske ungdomslandslaget, og har også spilt for lag i Norge mens han har bodd her, opplyser Vidar Helgheim til NTB.

- Vanlig ekteskap

Barbro Zedinis 31-årige ektemann ble sist torsdag varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. Han har blitt avhørt, og har etter ønske fra politiet samtykket til å avgi blodprøve og fingeravtrykk.

- Han kjenner seg ikke igjen i det som har blitt antydet i pressen om ekteskapsproblemer mellom ham selv og hans drepte kone. Han tar dette svært tungt, og viser til at forholdet mellom de to aldri har vært verre enn at de kunne leve sammen, sier 31-åringens forsvarer Oscar Ihlebæk til NTB.

- Dersom politet ikke kan bygge siktelsen på mer enn det de har nå, vil denne saken aldri ende med noen tiltalebeslutning, mener Ihlebæk.

- Det gjelder i enda større grad for min klient, sier Vidar Helgheim til NTB.

(NTB)