<strong>ARRESTERT:</strong> I går ble det klart at Tommy Sharif ble arrestert av politiet og siktet for grov bounndragelse. Også Sharifs lillebror ble arrestert, og det ble beslaglagt det som av politiet ble beskrevet som «et betydelig beløp penger» i lokalene til selskapet Sharif AS - et selskap der broren til den tidligere «dekkongen» står oppført som eneste eier. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ARRESTERT: I går ble det klart at Tommy Sharif ble arrestert av politiet og siktet for grov bounndragelse. Også Sharifs lillebror ble arrestert, og det ble beslaglagt det som av politiet ble beskrevet som «et betydelig beløp penger» i lokalene til selskapet Sharif AS - et selskap der broren til den tidligere «dekkongen» står oppført som eneste eier. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Brødrene Sharif har tidligere saksøkt hverandre. Nå er begge arrestert

Siktet for grov bounndragelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det klart at Tommy Sharif ble arrestert av politiet og siktet for grov bounndragelse. En forseelse som har en strafferamme på seks år.

Bobehandlingen har foregått ei tid i Nedre Romerike tingrett, og i går ble det avsagt kjennelse der det bl.a. slås fast at 39-åringen har overført 2,9 millioner kroner til seg selv fra selskapene i 2013/14; beløpene ble ikke innmeldt til skattemyndighetene.

Også Sharifs lillebror ble arrestert, og det ble beslaglagt det som av politiet ble beskrevet som «et betydelig beløp penger» i lokalene til selskapet Sharif AS - et selskap der broren til den tidligere «dekkongen» står oppført som eneste eier.

- Han ble pågrepet på bakgrunn av opplysninger fra bostyrer og skatteetaten. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Bjørn Ivar Thune, leder for politidistriktets økonomiteam til Dagbladet.

Hvilke penger det er politiet har beslaglagt, og det eksakte beløpet, vil politiet av hensyn til etterforskningen ikke si noe om, men det blir bekreftet av Romerikes Blad at Sharif må overnatte på politistasjonen

Krevde 100 millioner Nøyaktig hva som er forholdet mellom de to brødrene og pengefunnet er heller ikke sikkert. Det som derimot er sikkert er at det har vært en stormfull historie hva de familiære forholdene angår.

I oktober 2007 saksøkte nemlig lillebroren Tommy Sharif for halvparten av dekkimperiet han hevdet han hadde jobbet for og vært med på å drive i nesten ti år.

- Jeg føler jeg har stått på like mye som Tommy når det gjelder veksten av bedriften. Nå vil jeg ha den delen av konsernet jeg har krav på, sa lillebror Sharif den gang, og krevde storebroren for 100 millioner kroner.

- Jeg er ikke sjalu. Dette er snakk om penger og makt i konsernet.

Navnekamp Noen år senere var det storebror Sharif sin tur til å trekke den yngre broren for retten etter at han hadde benyttet seg av Sharif-navnet i forbindelse med sitt eget dekkselskap - Sharifs dekkfabrikk AS.

Tommy Sharif mente det at kundene kunne bli forledet til å tro at det var hans Sharifs dekksenter som også sto bak lillebrorens nettbutikk, og at det kunne skade omdømmet og salget til virksomheten.

Nedre Romerike tingrett fant derimot ingen grunn til å gi Sharif medhold, og lillebroren fikk beholde firmanavnet.

Konkurs Det er derimot ikke så mye igjen av dekkimperiet de to brødrene en gang kranglet så bittert om.

Sharif slo seg opp på dekksalg fra garasjen hjemme i Skedsmo, og hadde sin storhetstid rundt 2007, da han åpnet et stort dekksenter ved E6 på Romerike

I 2012 bestemte Sharif seg for å satse på å selge bildekk i en nettbutikk, uten at det ble noen stor suksess.

<strong>LETER:</strong> Hvilke penger det er politiet har beslaglagt, og det eksakte beløpet, vil politiet av hensyn til etterforskningen ikke si noe om, men det blir bekreftet av Romerikes Blad at Sharif må overnatte på politistasjonen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LETER: Hvilke penger det er politiet har beslaglagt, og det eksakte beløpet, vil politiet av hensyn til etterforskningen ikke si noe om, men det blir bekreftet av Romerikes Blad at Sharif må overnatte på politistasjonen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Den 15. mai i år ble det åpnet konkurs i selve holdingselskapet Sharif Holding, og tre dager senere falt resten av selskapene som dominobrikker - både Dekkongen Sharif Oslo, Europtyre, Sharif Invest, Tommy Sharif, Sharifs Dekksenter, Starum og Hov Møbel og Eiendom i Oppland.

Ingen verdier Sharif oppga på daværende tidspunkt at gjelden i de åtte konkursrammede selskapene var på 94,6 millioner kroner.

Dekksentereiendommen ved E6 på Berger er tvangssolgt for 74 millioner kroner. Det er så langt meldt krav på til sammen 13,3 millioner i hovedselskapene Sharifs Dekksenter AS og Sharif Holding AS. Det er trolig ingen verdier i selskapene.

Advokat Christian Lundin er bostyrer for alle Sharifs selskaper. Ifølge ham har Sharif systematisk tappet selskapene for midler foran konkursbehandlingen, før boet og kreditorene fikk kontroll over dem; ifølge Romerikes Blad beløper dette seg til 7 millioner kroner.

Han etterlyser også regnskapene fra fjoråret som på mystisk vis har forsvunnet.

Sharifs forsvarer John Christian Elden besvarte ikke Dagbladets henvendelser i går kveld, men sa tidligere på dagen dag at han stilte seg spørrende til politiets framgangsmåte i saken.

- Jeg stiller meg spørrende til en pågripelse hvis formålet var å avhøre ham. Det kunne de tatt en vanlig telefon om på vanlig måte uten pressemeldinger, sa han til Dagbladet.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med lillebrorens advokat, Solveig Høgtun, i går kveld.

<strong>EIER:</strong> Også Sharifs lillebror ble arrestert, og det ble beslaglagt det som av politiet ble beskrevet som «et betydelig beløp penger» i lokalene til selskapet Sharif AS - et selskap der broren til den tidligere «dekkongen» står oppført som eneste eier. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
EIER: Også Sharifs lillebror ble arrestert, og det ble beslaglagt det som av politiet ble beskrevet som «et betydelig beløp penger» i lokalene til selskapet Sharif AS - et selskap der broren til den tidligere «dekkongen» står oppført som eneste eier. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer