Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brødrene skilte lag og angrep hvert sitt mål

El-Bakraoui-brødrene skal ha delt seg og angrepet hvert sitt mål, melder kringkasteren RTBF.

MISTENKT: Belgisk politi mener to av gjerningsmennene på Zevantem-flyplassen var brødre. De to Khalid og Ibrahim El-Bakraoui, vises angivelig til høyre på dette bildet. Mannen til venstre skal være etterøkte Najim Laachraoui (24), som ble sett løpende fra stedet etter eksplosjonene. Foto: Belgisk politi via AP
MISTENKT: Belgisk politi mener to av gjerningsmennene på Zevantem-flyplassen var brødre. De to Khalid og Ibrahim El-Bakraoui, vises angivelig til høyre på dette bildet. Mannen til venstre skal være etterøkte Najim Laachraoui (24), som ble sett løpende fra stedet etter eksplosjonene. Foto: Belgisk politi via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et brødrepar, som var kjenninger av politiet, utførte selvmordsangrepene på Brussel lufthavn og metrostasjonen Maelbeek tirsdag, opplyser politiet ifølge kringkasteren RTBF.

Det ble onsdag morgen kjent at politiet mistenkte at brødrene Khalid og Ibrahim El-Bakraoui to sto bak selvmordsangrepene på Zevantem lufthavn. Men etterforskning viser at brødrene skal ha skilt lag og angrepet hvert sitt mål, melder nå RTBF.

Like før klokka 08.00 tirsdag gikk det av to eksplosjoner inne på Zaventem lufthavn i Brussel. Den ledende teorien er at en av eksplosjonene kom fra en koffertbombe etterlatt av ettersøkte Najim Laachraoui (24), som ble sett løpende fra stedet etter eksplosjonene. RTBF melder nå at kilder i politiet sier at den andre bomben var en selvmordsbombe, utløst av Brahim El-Bakraoui.

Broren, Khalid, skal så ha dratt fra flyplassen før han sprengte seg selv i lufta på et t-banetog på metrostasjonen Maelbeek i sentrum av Brussel klokka 9.11, melder kringkasteren.

El Bakraoui-brødrene, Khalid og Ibrahim skal begge ha vært etterlyst av belgisk politi over lengre tid. Det er ikke-identifiserte kilder i belgisk politi som hevder de to brødrene sto bak selvmordsbombene. 

Opplysningene har foreløpig ikke blitt bekreftet av offentlige kilder.

Saken oppdateres.

Hele Norges coronakart