Brødrene til den afghanske presidenten angrepet av Taliban

På åstedet for søndagens massakre. Afghanske soldater skyter tilbake.

16 SIVILE DREPT: En amerikansk soldat skjøt og drepte 16 sivile i Afghanistan natt til søndag. Her forbereder landsbybeboerne seg på å frakte vekk ofrene. Foto: AFP PHOTO/JANGIR
16 SIVILE DREPT: En amerikansk soldat skjøt og drepte 16 sivile i Afghanistan natt til søndag. Her forbereder landsbybeboerne seg på å frakte vekk ofrene. Foto: AFP PHOTO/JANGIR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En afghansk myndighetsdelegasjon er blitt angrepet under et besøk på åstedet for massakren natt til søndag.

To av brødrene til den afghanske presidenten Hamid Karzai er blant medlemmene i delegasjonen, som nå befinner seg i Panjwai i Kandahar-provinsen, skriver BBC.

Skyter tilbake Afghanske styrker skyter tilbake, men trolig har ingen mistet livet i trefningene. En person er skutt i foten, ifølge ubekreftede meldinger.

- Jeg kan bekrefte at Taliban har angrepet en myndighetsdelegasjon. Delegasjonen var der for å møte landsbybeboerne. Dette er et område hvor Taliban eksisterer. På dette tidspunktet skyter våre styrker tilbake, sier en kilde i de afghanske myndighetene til BBC.

En reporter fra nyhetsbyrået Associated Press befinner seg sammen med delegasjonen, og sier at de blir skutt på fra to kanter.

Skjøt rundt seg En amerikansk soldat tok seg inn i flere hus i en landsby like ved basen og skjøt vilkårlig rundt seg natt til søndag. 16 sivile ble drept.

Taliban varslet i går hevnangrep, og i dag tidlig tok 600 studenter del i en demonstrasjon mot massakren i byen Jalalabad. Demonstrantene ropte blant annet «død over USA, død over Obama».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer