Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Brødrene Tri (16) og Hau (15) er blant de 500 000 som er født med skader etter den kjemiske krigføringen i Vietnam

Vietnamkrigens nye ofre - 40 år etter.

HARD HVERDAG: Brødrene Tri (16) og Hau (15) er helt avhengige av foreldrene Nham og Dong. Familien får ca. 500 kroner i måneden i støtte fra myndighetene for å få hverdagen til å gå opp. Foto: Quinn Ryan Mattingly
HARD HVERDAG: Brødrene Tri (16) og Hau (15) er helt avhengige av foreldrene Nham og Dong. Familien får ca. 500 kroner i måneden i støtte fra myndighetene for å få hverdagen til å gå opp. Foto: Quinn Ryan Mattingly Vis mer

HOA VANG (Dagbladet): På tross av at Vietnamkrigen tok slutt for 40 år siden, krever krigen fremdeles nye ofre i Vietnam. Brødrene Tri (16) og Hau (15) er to av rundt en halv million barn som er født med skader forårsaket av kjemiske våpen brukt under krigen.

Må bæres

Sola har ennå ikke gått opp over de omkringliggende rismarkene når mamma Nham står opp fra senga for å dra til markedet og kjøpe frokost. Når sønnene Tri og Hau våkner, roper de på henne - begge må bæres til toalettet, som ligger i et skjul ute på gårdsplassen. Beina deres er tynne som pinner og forvridde, og har aldri båret vekten av kroppene deres.

- Iblant kjenner jeg at ryggen min ikke orker å bære dem - da tisser og bæsjer de på seg. Det er fryktelig ikke å strekke til, sier Nham.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?