Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brødrene ville hevne faren

De to brødrene som er siktet for drapsforsøk, ville hevne at faren ble banket opp av skuddofferet. 28-åringen ble skutt i hodet med en 22-kaliber, trolig av sin slektning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Dagbladet får bekreftet det som etter all sannsynlighet er motivet for skytedramaet på Gardermoen i går ettermiddag.

To av dem som nå er siktet for drapsforsøk, begge rundt 20 år, er brødre. De skal ha tatt hevn fordi faren deres ble banket opp av offeret, en 28-åring av pakistansk opprinnelse. De to andre siktede er kamerater av brødrene.

Kilder hevder overfor Dagbladet at én av brødrene skal ha avfyrt opptil seks skudd fra kloss hold. To av de siktede skal være i slekt med 28-åringen, som segnet om ved innsjekkingsskranken på Gardermoen.

Banket opp faren

Offeret (28) er dømt til fire års fengsel for flere lovbrudd. I en fersk dom ble han dømt for å ha mishandlet faren til to av dem som nå er siktet for drapsforsøk. Faren driver en restaurant på Grønland i Oslo.

- Jeg har ingen kommentar til saken før jeg har snakket med klientene mine, sier advokat Arne Seland, som representerer to av de siktede.

Det 28 år gamle skuddofferet var tidligere med i gjengen Young Guns, som fikk politiet til å bli oppmerksomme og fatte spesiell interesse for ungdomsgjengene i Oslo.

Flere av Young Guns' medlemmer har i de seinere åra blitt gjengangere hos politiet.

28-åringen skal ikke ha en sentral posisjon i den såkalte A-gjengen, som igjen er tilknyttet Young Guns - og har sine fleste sympatisører og medlemmer i Oslo indre øst.

Overfor Dagbladet blir det understreket at selv om 28-åringen ikke har en sentral posisjon i A-gjengen, har de siktede nå lagt seg ut med personer som blir betraktet som farlige.

Kriminelt nettverk

Det er kjent at det i slike grupperinger er et nært samhold, et broderskap mange vil sammenlikne med kameratskapet i de beryktede MC-gjengene.

- Det er én for alle og alle for én. Derfor har de som står bak dette, gjort noe svært dumt. De har skutt en person som blir betraktet som en god venn, sier en kilde med nært kjennskap til miljøet.

Politiets etterretning viser at gjengene har blitt en del av internasjonale kriminelle nettverk. De kjøper og selger narkotika, de er godt bevæpnede og har nære forbindelser til andre kriminelle miljøer.

Dagbladet fikk i natt bekreftet at drapsforsøket ble mottatt med stor sorg i miljøet. Flere reagerte med sorg og forundring da de fikk beskjed om at 28-åringen var skutt i hodet.

28-åringen kjent som en muskelmann, og enkelte har sett på ham som en «gorilla», en som rått og brutalt ordner opp i problemer.

Pågrepet i biler

Offeret driver et gatekjøkken på Strømmen. Han er rg involvert i driften av et gatekjøkken på Tøyen i Oslo. Dagbladet får bekreftet at 28-åringen kjørte familien til Gardermoen, og at en person med nært kjennskap til offeret skal ha gitt opplysninger til de siktede om at 28-åringen befant seg på Gardermoen.

De fire siktede ble pågrepet i to forskjellige biler vel en halv time etter at skuddene ble avfyrt. Vitner på Gardermoen registrerte nummeret på bilene gjerningsmennene flyktet i.

Umiddelbart etter skyteepisoden fikk polititjenestemennene tillatelse til bevæpning, og hadde full beredskap på veiene til og fra flyplassen. Den første bilen ble stoppet ved Shell-stasjonen ved Skedsmokorset, mens den andre ble stoppet noen kilometer lenger sør ved Djupdal. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. De fire siktede ble kjørt videre til politihuset på Lillestrøm, der de i går kveld satt i avhør.

Politiet er svært sparsomme med kommentarer. Politiinspektør Mona Hertzenberg ved Romerike politidistrikt vil ikke si noe om de fire siktede. Hun vil heller ikke kommentere hva som kan være bakgrunnen for skyteepisoden. Hertzenberg vil heller ikke si noe om offeret.

- De er siktet for drapsforsøk, og vi vil nå avhøre dem for å finne ut hva som kan være motivet, sier Hertzenberg.

Våpenet som ble brukt i skyteepisoden var, ifølge Dagbladets opplysninger, en 22-kaliber pistol. Politiet bekreftet seint i går kveld at de ikke hadde funnet våpenet. Hundepatruljen fra politiet lette etter våpenet langs E6 og ved andre veier i området der de fire ble pågrepet.

Kripos-bistand

Romerike politidistrikt fikk i går kveld teknisk bistand fra Kripos. Kriminalteknikerne saumfarte åstedet for å finne spor etter handlingen.

Politiadvokat Per Herman Thori-Aamot ved Romerike politidistrikt sier at kriminalteknikerne også vil undersøke bilene som de siktede satt i da de ble pågrepet.

- Gode vitneobservasjoner førte til pågripelsen, sier Thori-Aamot.

PÅ JAKT: Politiets hundepatrulje lette i går kveld etter våpenet som ble brukt i skyteepisoden. Ifølge Dagbladets kilder ble 28-åringen skutt med en 22-kaliber.<!--/BTEK2-->