Brødrepar dømt for drap

Dømt til fengsel for drapet på deres fars drapsmann.

- REN HENRETTELSE: En av brødrene skjøt flere skudd inn i denne bilen, hvor Bakke satt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen/Dagbladet
- REN HENRETTELSE: En av brødrene skjøt flere skudd inn i denne bilen, hvor Bakke satt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Brødreparet som var tiltalt for drapet på Atle Bakke på Tøyen i fjor, er i Oslo tingrett dømt til åtte og seks og et halvt års fengsel for drapet.

De to brødrene på 21 og 23 år er sønner av mannen som Atle Bakke (født Mahamed Ahmed) ble dømt til ti års fengsel for å ha drept i Skien i 1995.

De to brødrene var ute og kjørte kvelden da Bakke ble drept. Bilene passerte hverandre, og retten mener at de på dette tidspunktet gjenkjente mannen som hadde drept deres far.

- Ren henrettelse Brødrene skal deretter ha forlatt bilen, stoppet Bakkes bil og avfyrt flere skudd mot ham gjennom vinduet. To av skuddene traff Bakke, mens ett skudd traff en passasjer.

Denne passasjeren klarte å flykte fra bilen, og ble funnet på Tøyen t-banestasjon kort tid etter.

Den ene broren har forklart at det var han som skjøt. Han erkjent også straffskyld på alle tiltaleposter. Han hevdet imidleritd at Bakke hadde kommet med trusler mot ham før drapet skjedde.

- Retten har ikke festet lit til forklaringen på dette punktet. Drapet fremstår ytre sett som en ren henrettelse, og det fant sted på offentlig sted med mange mennesker i nærheten, heter det i dommen.

Brutalt knivdrap Det var i 13-tiden 20. juli 1994 at en 36 år gammel mann fra Somalia ble knivdrept på Møllehaven is- og kaffebar i Skien.

Foran en rekke vitner ble 36-åringen stukket seks ganger i hals, nakke og bryst med en 20 centimeter lang kniv. Deretter ble han sparket og trampet på hodet. Mannen døde på sykehus samme kveld.

De to mennene hadde ligget i konflikt med hverandre på grunn av rykter om at 25-åringen hadde hatt et seksuelt forhold til 36-åringens kone.

Svogeren ble drept Atle Bakke ble også satt i tilknytning til et annet drap som ble begått i Heimdal i 2008.

Mahmed Jamal Shirwac ble funnet med 13 skudd i kroppen i sin egen bil. Shirwac var Bakkes svoger, men Bakke skal ha sett på ham som sin egen bror.

En 26 år gammel mann ble dømt til tvungen psykisk helsevern for drapet.