Brødrepar dømt for drap

Dømt til fengsel for drapet på deres fars drapsmann.

- REN HENRETTELSE: En av brødrene skjøt flere skudd inn i denne bilen, hvor Bakke satt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen/Dagbladet
- REN HENRETTELSE: En av brødrene skjøt flere skudd inn i denne bilen, hvor Bakke satt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Brødreparet som var tiltalt for drapet på Atle Bakke på Tøyen i fjor, er i Oslo tingrett dømt til åtte og seks og et halvt års fengsel for drapet.

De to brødrene på 21 og 23 år er sønner av mannen som Atle Bakke (født Mahamed Ahmed) ble dømt til ti års fengsel for å ha drept i Skien i 1995.

De to brødrene var ute og kjørte kvelden da Bakke ble drept. Bilene passerte hverandre, og retten mener at de på dette tidspunktet gjenkjente mannen som hadde drept deres far.

- Ren henrettelse Brødrene skal deretter ha forlatt bilen, stoppet Bakkes bil og avfyrt flere skudd mot ham gjennom vinduet. To av skuddene traff Bakke, mens ett skudd traff en passasjer.

Denne passasjeren klarte å flykte fra bilen, og ble funnet på Tøyen t-banestasjon kort tid etter.

Den ene broren har forklart at det var han som skjøt. Han erkjent også straffskyld på alle tiltaleposter. Han hevdet imidleritd at Bakke hadde kommet med trusler mot ham før drapet skjedde.

- Retten har ikke festet lit til forklaringen på dette punktet. Drapet fremstår ytre sett som en ren henrettelse, og det fant sted på offentlig sted med mange mennesker i nærheten, heter det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer