Brødrepar pågrepet sammen med Betew

Oslo-politiet har fortsatt ikke bestemt seg for hvor mange av de pågrepne fra storaksjonen som vil framstilles for fengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen blir flere av dem som i går ble pågrepet i den storstilte politiaksjonen på Østlandet, framstilt for varetektsfengsling. Politiet har i kveld fortsatt ikke bestemt seg for hvor mange av de pågrepne dette vil gjelde.

- Vi har ikke bestemt oss ennå, men det blir flere enn først antatt, sier politiinspektør Einar Aas ved Oslo-politiet til Dagbladet, og forteller at den endelige avgjørelsen vil bli tatt i morgen tidlig.

I går sa Aas til Dagbladet at de ønsket å fengsle «fire eller flere av de pågrepne».

- Det blir et større antall enn det, sier Aas til Dagbladet i kveld.

- Vi vil begjære varetektsfengsling av de mest sentrale personene i saken. Vi jobber for å få avhørt alle som er pågrepet, og i morgen tidlig vet vi sikkert hvem som skal framstilles, supplerer politiadvokat Nina Bakken overfor Dagbladet.

Straffedømte brødre En av de pågrepne er Metkel Betew (36), som tidligere er dømt for å ha deltatt i Nokas-ranet i 2004. Han nekter straffskyld, opplyste hans mangeårige forsvarer, Marius O. Dietrichson, overfor Dagbladet i går kveld.

I tillegg er et brødrepar blant de pågrepne.

Den yngste av dem - en 28 år gammel mann - nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser hans forsvarer Vidar Lind Iversen til Dagbladet.

- Han har ikke avgitt forklaring, sier forsvareren.

Det er han ikke alene om. Av de pågrepne er det noen som har latt seg avhøre, og andre ikke, ifølge politiinspektør Aas.

28-åringen er tidligere straffedømt for blant annet ran og tyveri. Den 33-årige broren er også tidligere straffedømt, for blant annet å ha vært i besittelse av narkotika.

- Også han nekter straffskyld i denne pågående saken, sier hans advokat Arve Ringsbye til Dagbladet.

Interessante beslag Einar Aas vil ikke kommentere hvorvidt alle de pågrepne i mandagens storaksjon er tidligere straffedømt. Han ønsker heller ikke å utdype hvilke beslag som ble gjort i forbindelse med aksjonen, men sier:

- Det ble gjort meget interessante beslag.

Oslo-politiet har i lengre tid arbeidet med saken, ifølge politiinspektøren.

- Dette var en stor aksjon med mannskap fra politiets seksjon for organisert kriminalitet, med bistand fra andre enheter, sier han.

PÅGREPET: Nokas-dømte Metkel Betew ble dømt til 16 års forvaring for deltakelse i ranet i 2004, og slapp ut i fjor da minstetida var ferdig sonet. I går ble han pågrepet på nytt i politiets storstilte aksjon. 
Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
PÅGREPET: Nokas-dømte Metkel Betew ble dømt til 16 års forvaring for deltakelse i ranet i 2004, og slapp ut i fjor da minstetida var ferdig sonet. I går ble han pågrepet på nytt i politiets storstilte aksjon. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer