FORTSATT MISTENKT:  Svenske Lisa Holm (17) var savnet i fem dager før hun ble funnet død. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetFoto: Expressen
FORTSATT MISTENKT: Svenske Lisa Holm (17) var savnet i fem dager før hun ble funnet død. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetFoto: ExpressenVis mer

Brødrepar siktet for drap: Eldstemann refengsles, lillebror fri

Nye tekniske bevis i Lisa Holm-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 12. juni ble Lisa Holm funnet død etter en fem dager lang leteaksjon nær det svenske stedet Skövde.

For to uker siden ble det klart at to litauiske brødre ble tatt i varetekt i forbindelse med drapet på Lisa Holm.

Klokken elleve tirsdag besluttet aktor i saken at yngstebroren (31) slippes ut, mens eldstebroren(34) forblir i bak murene, skriver Aftonbladet.

Frist for fengsling gikk ut Dette skjedde etter at fristen for å fornye fengslingen gikk ut i dag. De to litauerne nekter straffeskyld i saken.

- Den seneste tidens etterforskning har økt mistankene mot den eldre broen. Blant annet finnes det teknisk bevis, sier sjefsaktor Lars-Göran Wennerholm til Aftonbladet.

Til den svenske avisen vil ikke Wennerholm gå inn på eksakt hva de tekniske bevisene skal dreie seg om.

Den yngre broren er nå ute av fengsel og har ikke fått noe utreiseforbud. Dette på tross av at mistanken mot han ikke har opphørt ennå, ifølge aktor.

- Kan hente han fra Litauen - Det finnes ingen grunn til å fortsette frihetsinnskrenkningen på han. Vi resonnerte utifra at Litauen er et EU-land, noe som betyr at vi kan hente han derfra hvis det trengs, sier Wennerholm.

Fengslingen av eldstebroren er forlenget til den 28. juli.

I tillegg til brødrene er en kvinne, gift med en av de to, også mistenkt i saken. Hun ble sluppet ut av fengsel den 23. juni.

DREPT: Lisa Holm ble drept i juni.
DREPT: Lisa Holm ble drept i juni. Vis mer