Brogeland skremt av østerriksk fotball

Uten å oppgi noen vettug grunn, sparket ledelsen i LASK Linz trener Per Brogeland fra jobben i helgen. - Hendelsen har skremt meg, men ikke mer enn at jeg godt kunne gått løs på en ny trenerjobb i Østerrike, sier Brogeland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmannen ledet Linz-laget opp på tredjeplass i østerriksk 1. divisjon før han ble løst fra kontrakten. Før sesongen var det ventet at den nysammenslåtte klubben ville kjempe i bunnkampen.

- Jeg tror resultatene våre, og ikke minst spillestilen, er blitt lagt merke til her nede. Det er ikke umulig at nye trenertilbud kan dukke opp, men det avhenger selvsagt av at spillestilen godtas mer i andre klubber enn i LASK Linz. Dukker det opp noe, så vil jeg vurdere det, sier Brogeland.

Fikk sympati

Etter helgens kamp mot Rapid Wien, som Brogeland så fra tribunen, kom Rapid-spillere, journalister og en mengde fans bort til nordmannen for å vise sympati.

- Det varmer, og viser at ikke bare jeg er uforstående til det som har hendt.

Brogeland har bedt klubbledelsen om en skriftlig begrunnelse for at de løste ham fra kontrakten. Dessuten vil han ha kontraktsbruddet skriftlig.

- Jeg la opp til å fortsette i jobben ut sesongen, og diskuterte det seriøst med klubbpresidenten. Men han viste ingen vilje til å få til en slik ordning, sier Per Brogeland.

(NTB)