STJÅLET: Denne bilen, en Porsche 911, som tilhører Mikkel Christiansen ble stjålet på Gardermoen i løpet av fredag eller natt til lørdag. Nå er den etterlyst. Foto: Politiet
STJÅLET: Denne bilen, en Porsche 911, som tilhører Mikkel Christiansen ble stjålet på Gardermoen i løpet av fredag eller natt til lørdag. Nå er den etterlyst. Foto: PolitietVis mer

Broiler-Mikkels Porsche stjålet på Gardermoen

Da Mikkel Christiansen kom tilbake fra spillejobb i Stavanger, var Porschen hans borte.

Mikkel Christiansen (26), kjent fra DJ-duoen Broiler, kjørte i går formiddag til Oslo lufthavn Gardermoen. Han parkerte sin hvite Porsche 911 fra 1975 på parkeringsplassen og fløy til spillejobb i Stavanger.

Da han kom tilbake var bilen søkk borte.

- Den er over alle hauger nå, sier Christiansen til Dagbladet.

«Merkelig oppførsel»

Sjåføren hadde allerede rukket å tiltrekke seg oppmerksomhet på Romerikes motorveier før Christiansen meldte fra om tyveriet.

TO TETTE OG EN BADEHETTE: Drammensduoen Simen Auke (20) og Mikkel Christiansen (21) har hatt stor suksess med «Dj Broiler». Her snakker de to ut om kropp, klær og boletiss og tester ut ulike Drammensdialekter. Video: MORTEN H. HANSSEN Vis mer Vis mer Vis mer

- Vi fikk meldinger om at personen i denne Porschen oppførte seg rart på E6 fra Jessheim og nordover, forteller operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge han gikk meldingene blant annet på at sjåføren gjemte seg under kjøring. En politipatrulje fikk i oppdrag å se etter bilen.

- Politipatruljen observerte bilen, men så stakk den av ved Råholt kirke, sier Samuelsen.

Lette på parkeringsplassen

Personen i Porschen stakk av fra politiet i 9-tida lørdag morgen ved kirka like nord for Gardermoen, og det er uvisst hvor den kjørte. Bilen er etterlyst, og Mikkel Christiansen håper virkelig at den kommer tilbake.

- Jeg var hjemme igjen fra Stavanger i dag tidlig og så at bilen ikke var der lenger. Jeg var redd jeg hadde glemt hvor jeg parkerte og lette litt rundt. Jeg ringte politiet med en gang jeg skjønte at bilen faktisk var borte, sier DJ-stjerna fra Drammen til Dagbladet.

BIEBER-SPØK: Mikkel Christiansen og Simen Auke, bedre kjent gjennom karakteren "DJ Broiler", lurte alle belieberne under Biebers Oslo-besøk. Video: Mikkel Christiansen og Simen Auke Vis mer Vis mer

Ifølge Christiansen forklarte politiet at tyven hadde råkjørt med bilen og stukket fra politikontroll.

- Den verste følelsen er at noen andre kjører den bilen nå og at den kommer tilbake med skader. Jeg tviler ikke på at den blir funnet, og jeg håper den er i god stand, sier Christiansen.

700 000 kroner

Mikkel Christiansen, som nå er bosatt i Mjøndalen, kjøpte bilen i mai i år for rundt 700 000 kroner.

- Det er en gammel bil, så den er relativt lett å stjele. Jeg tror det bare er å rive i noen kabler for å få startet den. Samtidig er jeg imponert over at tyven har fått den med seg. Den er vanskelig å kjøre, sier han.

- Det er seigt at den er borte nå, men det verste er hvis den blir ødelagt. Den er vanskelig å sette i stand igjen og er bygget skjørt, sier han.

STRAFFBART STUNT: I promovideoen for den nye låta «Money» har Dj Broiler-gutta begitt seg ut på farlig farevann. I videoen hopper kameraten deres over en Audi i 150 km/t. Politiet har nå opprettet straffesak. Video: Dj Broiler Vis mer Vis mer

Suksessartisten, som i 2017 sto med en inntekt på nesten tre millioner kroner, lider imidlertid ingen nød. I garasjen har han ytterligere to Porsche 911, en Ford GT og den ikoniske AC Cobra.

Mistet lappen

Han og kompisen Simen Auke (27) er kjent for å være glade i raske biler. I 2014, da DJ- og produsentdouen var Norges mest populære artister, mistet Christiansen lappen etter å ha kjørt i over 80 kilometer i timen i en 60-sone med en varebil.

ENTUSIAST: Mikkel Christiansen har hatt en rekke dyre biler i løpet av sitt 26 år lange liv. Nå er Porschen hans stjålet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ENTUSIAST: Mikkel Christiansen har hatt en rekke dyre biler i løpet av sitt 26 år lange liv. Nå er Porschen hans stjålet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Dette er ikke første gang Christiansen kommer i søkelyset på grunn noe bilrelatert. I august ble det opprettet en undersøkelsessak hos politiet i Drammen da en person tilsynelatende hoppet over Christiansens Audi R8, som kjørte i over 150 kilometer i timen, i videoen til låta «Money».

Tidligere i år fikk han også trøbbel med tysk politi etter dronefilming. Dronen hadde nemlig satt seg fast i et tre, som Christiansen og en kamerat hogget ned og ble bøtelagt for, skriver Drammens Tidende.

Broiler startet som en festmusikkduo som gjorde narr av kroppsbygger- og rånekulturen i utkant-Drammen før de slo gjennom kommersielt. Duoen står blant annet bak gigantiske streamingsuksesser som «Møndarn», «Rays of Light», «Money», «Vannski», «Afterski» og «Bonski».