Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brokeback-cowboy funnet død hjemme

- Medikamenter kan ha medvirket, sier politet om Heath Ledgers (28) død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Skuespilleren Heath Ledger ble i ettermiddag New York-tid funnet død i sin leilighet på Manhattan, bare 28 år gammel.

CNN skriver at den australskfødte skuespilleren døde av hjertesvikt. En talsmann for for politiet sier ifølge nyhetsbyrået AP at medikamenter kan ha forårsaket dødsfallet.

Ledger fikk sitt store gjennombrudd i 2005 da han ble Oscar-nominert i rollen i suksessfilmen «Brokeback Mountain». Ledger og Jale Gyllenhaal spilte to homofile cowboyer.

Det var hushjelpen som fant skuespilleren død. Han etterlateren seg datteren Matilda som han fikk med skuespillerkollega Michelle Williams. De møtte hverandre i forbindelse med Oscar-nominasjonen av «Brokeback Mountain», men flyttet hver for seg i fjor.

Heath Ledger siste film som nådde kinoen, var «I\'M Not There» om Bob Dylan. I filmen hadde også superstjernen Cate Blanchett en rolle, som har ført til Oscar-nominasjon nå for beste kvinnelige birolle.

Nå skulle Ledger ha en sentral rolle i Batman-filmen «The Dark Night».

Han vokse opp i Perth på Australias vestkyst og begynte  i barneteater som 10-åring. Allerede som 16-åring begynte han en bratt oppadstigende tv-karriere i Sydney. Han flyttet til Los Angeles ogh Hollywood, og svingte seg opp der allerede da han så vidt hadde passert 20.

 OSCAR-NOMINERT:  Heath Ledger (stående) ble Oscar-nominert for rollen som homofil cowboy i suksessfilmen «Brokeback Mountain». Han og Jale Gyllenhaal spilte hovedrollene. Foto: EPA/Scanpix.
OSCAR-NOMINERT: Heath Ledger (stående) ble Oscar-nominert for rollen som homofil cowboy i suksessfilmen «Brokeback Mountain». Han og Jale Gyllenhaal spilte hovedrollene. Foto: EPA/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media