Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brokeback storvinner av britisk «Oscar»

Fire priser til den kritikerroste filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag gikk den britiske Bafta-utdelingen (British Academy of Film and Television Arts) av stabelen.

Brokeback Mountain ble den store vinneren av prisutdelingen som regnes som den britiske utgaven av Oscar-utdelingen i USA, melder BBC.

Filmen, som handler om romansen mellom to homofile menn, stakk av med prisen for beste film, beste manus og beste scenespill.

I tillegg vant Jake Gyllenhaal pris for beste birolle for sin innsats i rollen som en homofil rodeo-cowboy.

- Det er bare en ære å ha fått være med i denne filmen, og jeg kan ikke tro at jeg i tillegg fikk pris for det, sa Gyllenhaal i sin takketale etter å ha mottatt prisen.

Det ventes at Brokeback Mountain skal vinne mange av de samme prisene under Oscar-utdelingen i mars.

- Da vi begynte å lage filmen, trodde vi det kom til å bli en liten og vakker film, men nå er det en stor og vakker film, sa regissøren av filmen Ang Lee bak scenen.

Men noen dro skuffet hjem..

KVELDENS VINNER: Den kritikerroste filmen Brokeback Mountain stakk av med hele fire Bafta-priser. Jake Gyllenhaal fikk pris for beste mannlige birolle. Foto: Scanpix / AP
KVELDENS VINNER: Den kritikerroste filmen Brokeback Mountain stakk av med hele fire Bafta-priser. Jake Gyllenhaal fikk pris for beste mannlige birolle. Foto: Scanpix / AP Vis mer

Skuffelsen var stor for storfilmen «The Constant Gardener» som var nominert for ti priser, men bare fikk med seg én hjem.

George Clooney måtte dra tomhendt hjem. Han var nominert for fire priser, men gikk aldri helt til topp.

Heath Ledger og hans partner Michelle Williams fikk ikke meg seg noe pris for beste mannlige skuespiller eller for beste kvinnelige birolle.

Det ble Philip Seymor Hoffman som vant prisen for beste skuespiller for rollen i «Capote», mens Reese Witherspoon vant prisen for beste skuespillerinne for rollen i «Walk the Line».

- Utrolig

Prisen for beste britiske film gikk til Nick Parks animerte film «Wallace an Gromit: The Curse of the Were Rabbit».

- Dette er bare helt utrolig. Jeg var fornøyd bare ved å være nominert blant alle disse filmene. Jeg trodde aldri jeg skulle komme opp hit, sa Park da han sto på scenen og mottok statuetten.

Flere priser

Prisen for beste sminke og hår gikk til «Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet», mens «Harry Potter og ildbegeret» vant pris for beste produksjonsdesign.

«Geisha», som er basert på Arthus Goldens besteselger-roman, vant tre priser, blant annet prisen for beste kostymedesign.

Den britiske filmprodusenten Lord Puttnam ble hyllet med en Bafta-ærespris for sitt arbeid i blant annet «Charitots of Fire and The Killing Fields». Da han mottok hyllesten, sa Puttnam at han var skuffet over at Clooney ikke hadde vunnet noe pris.

GEORGE CLOONEY: Var nominert til fire priser, men måtte gå tomhendt hjem.
BESTE FILM: Brokeback Mountain. Fra venstre: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams, Ang Lee og James Schamus.
ÆRESPRIS: Lord Puttnam (til høyre) mottar sin Bafta-ærespris.
BESTE KVINNELIGE BIROLLE: Thandie Newton vant pris for sin rolle i filmen «Cash».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!