(Dagbladet): En ny studie viser at folk som spiser mye frukt og grønnsaker har en tendens til å leve lenger, melder nyhetsbyrået Reuters.
Brokkoli, kål og blomkål har mye vitamin C og høyt fiberinnhold, og blir trukket fram som særlig gunstig.
Forskningen, som er publisert i American Journal of Clinical Nutrition, omfatter 135 000 voksne personer fra Shanghai i Kina.
Færre døde Forsøkspersonene fylte ut spørreskjema om spisevaner og helse. Deretter ble de fordelt på fem kategorier, basert på hvor mye frukt og grønt de spiste.
I løpet av fem år, døde fire prosent av de 135 000 forsøkspersonene. Men resultatene viser at de som spiste mest frukt og grønnsaker hadde 15 prosent mindre sjanse for å dø enn de som spiste minst av de sunne vekstene.
- Funnene våre gir sterk støtte til anbefalingen om å øke inntaket av frukt og grønt for å styrke hjerte- og karsystemet og forlenge livet, sier forskningsleder doktor Xianglan Zhang ved Vanderbilt University School of Medicine i Nashville, Tennessee.
Hindrer hjertesykdom Forskerne tør imidlertid ikke fastslå at et stort inntak av frukt og grønt automatisk fører til et lengre liv. De kan ikke utelukke at mennesker som spiser sunt også generelt sett har en sunnere livsstil.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger