Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Holmenkollen Skifestival avlyst for publikum

Brølte i frustrasjon

Jacob Fredrik Østhassel har jobbet i lang tid med rusfritt arrangement til folkefesten, og bar på et blytungt aggregat da han fikk marerittbeskjeden.

SKUFFET: Jacob Fredrik Østhassel var på plass i Holmenkollen da beskjeden om at arrangementet var stengt for publikum. Vis mer

- Vi hadde akkurat båret opp et blytungt aggregat, gjennomsvette, og så kommer meldinga: «Det er avlyst».

Jacob Fredrik Østhassel jobber frivillig for organisasjonen Kristen idrettskontakt (KRIK) og hadde gledet seg stort til årets skifest i Holmenkollen.

I fjor arrangerte KRIK og organisasjonen Idrett uten alkohol for første gang et eget rusfritt arrangement i forbindelse med folkefesten, som et alternativ til fyllefesten som har skapt store problemer de siste åra.

Det ble en kjempesuksess, og i år skulle det virkelig satses - helt fram til Oslo kommune besluttet at området skal stenges for publikum for å hindre spredning av coronaviruset.

- Kjempeirriterende

- Vi skulle ha scene, livemusikk, partytelt, cafételt og alkoholfri servering. Det krever masse utstyr, som må hentes fra ulike aktører, og vi har i lang tid jobbet i en komité for å lage en flott dag for alle som ønsker å bli med, sier Østhassel.

Da beskjeden nådde ham og kompisen Jarl Håkon Kverme, måtte det rett og slett bare brøles ut i frustrasjon.

- Det er kjempeirriterende at det skjer. Vi er veldig engasjerte, og hadde gledet oss stort til dette.

Alle som jobbet med arrangementet var klar over at Oslo kommune fortløpende vurdere å avlyse arrangementet, men måtte operere som at det ikke skulle skje.

- Jeg har ikke sovet i hele natt, fordi jeg var så redd for å få mail. Så kom beskjeden, og jeg visste ikke helt hva jeg skulle jeg gjøre. Må vi bare kutte? Så ble jeg sur og lei.

Tar beina fatt: Merk deg ordet «Wuhan Shake». Det er den nye virale trenden på hvordan man kan hilse på andre mennesker uten å bli smittet av Corona. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Avbryter oppdraget

Det var i utgangspunktet ventet 30 000 tilskuere fra fredag til søndag. Publikum oppfordres nå til å ikke oppsøke områdene utenfor arenaen i helga.

- Vi er spesielt bekymret for situasjonen med store folkemengder på T-banen, i kombinasjon med tidligere erfaring med høyt alkoholkonsum blant publikum. Vi må gjøre alt vi kan for å utsette smittespredning så lenge vi kan, sier kommunaldirektør Svein Lyngroth i byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo kommune.

Østhassel kjenner til flere som har rigget opp telt, som planlegger å være til stede i helga. Selv landet han og organisasjonen på at det ikke ville være noen grunn til å bli.

- Jeg tror ikke det kommer så mange. Det vet man jo ikke, men vi landet på å avbryte.

Dermed måtte de dra med seg det blytunge aggregatet tilbake igjen. I morgen er det «tusen» folk som skal ringes, og dagen er satt av til å rigge ned alt utstyret.

- Det er arbeidet man har lagt ned som er kjedelig, men jeg skjønner jo at det er gode grunner til at området stenges.

Hele Norges coronakart