Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Brølte, slo og klådde

De tre flyvertinnene som ble truet og trakassert av en ruset passasjer på en Color Air-flygning fredag, de krever nå bedre sikkerhet på flyene. En av flyvertinnene ble slått i ansiktet av den rusede mannen, mens de andre var redde for å bli banket opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet om den berusede mannen som gikk amok om bord i Color Airs rute 254 på vei fra Bergen til Gardermoen. Kapteinen låste døra inn til cockpiten fordi han fryktet at mannen skulle ta seg inn dit. Både passasjerer og personale følte seg truet av den voldsomme mannen.

I dag forteller de tre flyvertinnene, Susanne Lien, Lisbeth Viseth og Birgitte Rolstad, om hvordan de opplevde marerittet med den rusede passasjeren.

Klådde og ropte

- Vi så at mannen var ruset allerede da han kom om bord. Under hele flygningen gjorde mannen mye av seg, og opptrådte truende. Han skremte både oss og passasjerene, sier kabinsjef Lisbeth Viseth.
- Vi var livredde, sier flyvertinnene. Likevel holdt de hodet kaldt under tumultene. Passasjerer Dagbladet har vært i kontakt med gir dem ros for deres opptreden.

Da flyet skulle lette, reiste mannen seg opp og gikk fram og tilbake i midtgangen, selv om fest-setebeltet-skiltet lyste. Under flygningen flyttet han seg rundt i flyet og satte seg hos andre passasjerer. Noen av passasjerene ba flyvertinnene om hjelp til å få ham flyttet. Mannen fikk ikke servert alkohol under flygningen.

- Han oppførte seg hele tida voldsomt. Han slo i setene og brølte til oss. I tillegg var han ekkel, og klådde på oss. Og det godtar vi ikke, sier de tre kollegaene.

Slo til flyvertinne

Da flyet skulle lande på Gardermoen, slo mannen seg fullstendig vrang.

- Han festet ikke setebeltet, og vi forklarte ham at det måtte på. Da ble han enda vanskeligere. Han slo i panelet, skreik og vred seg rundt i setet. Både vi flyvertinnene og reisefølget hans prøvde å roe ham ned. Men han bare slo vilt rundt seg og ropte «Slipp meg!». Jeg ble truffet av et av slagene hans, og en bit av tanna mi løsnet. Da ropte de andre passasjerene at jeg måtte slippe ham fordi han var farlig, sier Birgitte Rolstad.

Hun har et blått øye etter slaget fra mannen. Personalet i cockpiten ble informert om de ville tilstandene, og fikk varslet politiet.
Da flyet kom inn på rullebanen på Gardermoen, reiste mannen seg nok en gang fra setet sitt. Han kom framover mot Lisbeth Viseth som satt alene foran cockpiten.

- Han kom gående mot meg, og brydde seg ikke om mine signaler om at han skulle sitte ned. Han kom med verbale trusler, og jeg ble veldig redd. Han var tross alt stor og kraftig, sier Viseth.
- Jeg trodde han skulle banke meg. Heldigvis grep to voksne passasjerer inn, og fikk lagt mannen i bakken. Der holdt de ham til han ble hentet. Uten deres innsats vet jeg ikke hva som ville ha skjedd, sier Viseth.

De har anmeldt mannen til politiet, og forklarte seg for politiet i går. Også flyselskapet vil anmelde opptrinnet.

De tre flyvertinnene krever nå bedre sikkerhet på framtidige flygninger.
- Både for vår egen og for passasjerene sin del håper vi at det nå blir tatt grep, sier de.

<B>TRUET AV PASSASJER:</B> De tre flyvertinnene (f.v.) Birgitte Rolstad, Lisbeth Viseth og Susanne Lien ble truet og trakassert av en passasjer på Color Airs flygning fra Bergen til Oslo fredag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media