Brønnkollaps førte til synkehull i Drammen

- Hullet har økt i omfang i løpet av natta.

SYNKEHULL:  Hullet, som ligger foran høgskolen i Drammen, anslås å være om lag 25 kvadratmeter stort. Treet som sto der forsvant halvannen meter ned i bakken, og man ser bare toppen av det. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
SYNKEHULL: Hullet, som ligger foran høgskolen i Drammen, anslås å være om lag 25 kvadratmeter stort. Treet som sto der forsvant halvannen meter ned i bakken, og man ser bare toppen av det. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet sperret i går av et stort område foran høgskolen i Drammen etter at det ble oppdaget et stort synkehull i bakken.

- Hullet har økt litt i omgang i løpet av natta. Jeg vil anslå at det er  fem ganger fem meter, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt i Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

En brønnkollaps i grunnen har trolig forårsaket hullet.

- Det er et varmepumpeanlegg med en brønnpark i bakken. Det er seks brønner der som går 300 meter ned i bakken, og en av disse kollapset i går. Vannet ble stengt, men vannet har seget ut allikevel. Det er mye leire i området, og leire pluss vann er lik suppe, sier Gevelt.

Han sier det har vært liknende tilfeller med ustabil grunn i dette området tidligere.

Det var politiet selv som oppdaget synkehullet da de passerte området i 22.15-tida i går kveld.

- Det var ikke der for en halvtime siden, for å si det sånn, sa operasjonsleder Kjell Reidar Johansen i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende i 22.30-tiden.

Treet som sto der hvor grunnen har rast, har sunket halvannen meter ned i bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.