Brønnøysundregistrene sendte ut flere hundre usensurerte personopplysninger

Brønnøysundregistrene har ved en feil sendt ut usladdede dokumenter med rundt 950 fødsels- og D-nummer.

HUNDREVIS: Flere hundre fødsels- og D-nummer er sendt ut fra Brønnøysundregistrene uten sensurering. Foto: Shutterstock
HUNDREVIS: Flere hundre fødsels- og D-nummer er sendt ut fra Brønnøysundregistrene uten sensurering. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Mottakerne har vært både personer, bedrifter og offentlige institusjoner, sier presseansvarlig Frode Nordfjellmark i Brønnøysundregistrene til NTB.

Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo sier rutinene har sviktet og at feilen er svært beklagelig. Rutinesvikten har oppstått ved oppgradering av programvare på enkelte saksbehandlere sine PC-er.

- Dette har ført til at dokumenter har blitt sendt ut der rundt 950 fødsels- og D-nummer ikke har vært sladdet, sier Brønmo.

Datatilsynet er varslet om saken. Ifølge Brønnøysundregistrene rammet svikten et fåtall PC-er. Brønmo sier de aktuelle dokumentene har fremstått som sladdet på PC-ene. Feilen ble oppdaget i slutten av forrige uke, og problemet kan ha oppstått for rundt en måned siden.

- Vi ser alvorlig på rutinesvikten. Hos oss har informasjonssikkerhet førsteprioritet, og vi gjennomgår nå våre rutiner og driftsprosesser for å unngå at noe lignende skjer igjen. Vi vil også raskt etter påske ta kontakt med dem som har fått sine fødsels- og D-nummer eksponert, sier kommunikasjonsdirektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer