HUNDREVIS: Flere hundre fødsels- og D-nummer er sendt ut fra Brønnøysundregistrene uten sensurering. Foto: Shutterstock
HUNDREVIS: Flere hundre fødsels- og D-nummer er sendt ut fra Brønnøysundregistrene uten sensurering. Foto: ShutterstockVis mer

Brønnøysundregistrene sendte ut flere hundre usensurerte personopplysninger

Brønnøysundregistrene har ved en feil sendt ut usladdede dokumenter med rundt 950 fødsels- og D-nummer.

- Mottakerne har vært både personer, bedrifter og offentlige institusjoner, sier presseansvarlig Frode Nordfjellmark i Brønnøysundregistrene til NTB.

Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo sier rutinene har sviktet og at feilen er svært beklagelig. Rutinesvikten har oppstått ved oppgradering av programvare på enkelte saksbehandlere sine PC-er.

- Dette har ført til at dokumenter har blitt sendt ut der rundt 950 fødsels- og D-nummer ikke har vært sladdet, sier Brønmo.

Datatilsynet er varslet om saken. Ifølge Brønnøysundregistrene rammet svikten et fåtall PC-er. Brønmo sier de aktuelle dokumentene har fremstått som sladdet på PC-ene. Feilen ble oppdaget i slutten av forrige uke, og problemet kan ha oppstått for rundt en måned siden.

- Vi ser alvorlig på rutinesvikten. Hos oss har informasjonssikkerhet førsteprioritet, og vi gjennomgår nå våre rutiner og driftsprosesser for å unngå at noe lignende skjer igjen. Vi vil også raskt etter påske ta kontakt med dem som har fått sine fødsels- og D-nummer eksponert, sier kommunikasjonsdirektøren.

Fødsels- og D-nummer er ikke sensitive personopplysninger ut fra personvernregelverket, og det er heller ikke taushetsbelagt informasjon, men dokumentene skal være sladdet før de sendes ut om mottakerne ikke har hjemmel til å motta slike opplysninger.

(NTB)