Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brooks trekker seg etter avlyttingsskandale

Tidligere sjefredaktør i News of the World.

Tidligere News of the World-sjefredaktør Rebekah Brooks går av etter avlyttingsskandalen. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/SCANPIX
Tidligere News of the World-sjefredaktør Rebekah Brooks går av etter avlyttingsskandalen. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rebekah Brooks, tidligere sjefredaktør i den nå nedlagte avisa News of the World, går av som toppsjef i avisforlaget News International, et datterselskap av News Corporation.

Brooks var sjefredaktør for søndagstabloiden fra 2002 til 2003, altså tidsrommet hvor journalister skal ha hacket seg på telefonen til den drepte skolejenta Milly Dowler. Avisa anklages også for utstrakt avlytting av blant annet kongelige og pårørende til falne soldater.

«Mitt ønske om å forbli på broen har gjort meg til et brennpunkt i debatten. Dette flytter fokuset vekk fra våre ærlige framstøt på å fikse problemene. Jeg har derfor levert en oppsigelse til Rupert og James Murdoch», skriver hun i en uttalelse gjengitt hos The Guardian.

«Som du forstår har den siste tida vært tøff. Nå må jeg konsentrere meg om å rette opp alle forvrengningene og slå tilbake mot beskyldningene rundt meg som journalist, redaktør og sjef,» skriver hun videre.

- Jeg vil takke henne for 22 år i selskapet, sier James Murdoch i en kommentar.

Må forklare seg Han opplyser at Tom Mockridge, sjefen for Sky Italia, erstatter Brooks som toppsjef i News International.

Tirsdag møter Brooks i Underhusets mediekomité for å forklare seg om saken som har vakt harme verden over. Som britisk statsborger er hun pålagt å delta i møtet.

I tillegg til å være en av de høyest betrodde medarbeiderne i Rupert Murdochs medieimperium, er 43-åringen en venn av statsminister David Cameron, skriver NTB.

Etterforskes av FBI Omfanget av News of the World-skandalen fortsetter å vokse. USAs føderale etterforskningsorgan FBI melder at de skal etterforske News Corporation, etter påstander om at journalister skal ha forsøkt å hacke seg inn på telefonene til ofre av terrorangrepet 11. september 2001.

Granskningen kommer i kjølvannet av en økende mengde krav fra politikere og pårørende, og blir den første offisielle etterforskningen av det New York-baserte selskapet på amerikansk jord, ifølge The Guardian.

Påstandene ble først framsatt av den britiske avisa Mirror. En kilde sier at journalistene ba en etterforsker om å skaffe ofrenes anropslogger, «slik at de kunne hacke seg inn på de relevante telefonsvarerne, akkurat som de har gjort i Storbritannia».

Så tidlig i etterforskningen er det ikke kjent om beskyldningene har noen tyngde.

- Dersom påstandene viser seg å være sanne, synes jeg det vil være en forferdelig avsløring og veldig, veldig opprørende for de pårørende, sier Jim McCaffrey, broren til en av brannfolkene som mistet livet i terroraksjonen, til The Guardian.