Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bror av politiker blant de drepte under valgkamparrangement i Tyrkia

Broren til parlamentsmedlemmet Ibrahim Halil Yildis er blant de fire personene som ble skutt og drept under et valgkamparrangement i Tyrkia torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg ble åtte andre såret. Skytingen oppsto under et valgkamparrangement i Suruc i Sanliurfa-regionen, like ved grensen til Syria og den syriske grensebyen Kobani.

Yildiz, som tilhører landets regjeringsparti, var i Suruc som del av den pågående valgkampen for å besøke representanter for lokalt næringsliv. Han ble ikke skadd, men hans eldre bror er en av de drepte.

Det er ikke oppgitt noen opplysninger om den eller de som sto bak skytingen, men statsminister Binali Yildirim la skylden på den forbudte kurdiske PKK-geriljaen, ifølge Anadolu.

Folkets demokratiske parti (HDP) sendte sine kondolanser til ofrenes familier og har bedt regjeringen garantere for sikkerheten under valget.

Valget på ny nasjonalforsamling og president finner sted 24. juni.

Etter kuppforsøket sommeren 2016 har president Recep Tayyip Erdogan gjennomført en storstilt utrenskning av politiske motstandere i militæret, politiet, skolevesenet og andre offentlige sektorer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media