Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bror siktes for knivdrap

SØVIK I HARAM (Dagbladet): Sjokk og vantro preger den lille sunnmørsbygda Søvik etter at en 58 år gammel mann ble funnet drept utenfor sitt i hjem i går. I dag framstilles hans fem år yngre bror, siktet for å ha tatt livet av ham med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brødrene bodde i en enebolig i sentrum av bygda sammen med deres 90 år gamle mor.

Hun ble funnet skadd og sterkt nedkjølt i huset da bevæpnet politi tok seg inn ved 11-tida i går.

Det var morens tredje sønn som klokka 10.22 i går meldte fra til politiet om det som hadde skjedd. Han bor et annet sted i Haram kommune og kom trolig til huset etter at ugjerningen hadde funnet sted.

- Ufattelig

- Det som har skjedd er ufattelig. Jeg vurderer familien som verdens snilleste folk. Det hele er uvirkelig, sier en av naboene.

Politiet i Ålesund opplyser at det var en mann i psykisk ubalanse som ble pågrepet i boligen og som nå siktes for knivdrapet.

Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk. Utenfor huset lå 58-åringen død, mens den drapsmistenkte var inne i huset sammen med sin mor og eldste bror. Politiet var forberedt på det verste da de tok seg inn i huset gjennom entrédøra.

Tilbaktrukket liv

53-åringen som i dag siktes for drapet var i fullt arbeid ved en større bedrift i bygda.

Ingen kjenner til at det har vært uoverensstemmelser mellom brødrene. Politiet har ingen ting å utsette på livsførselen til 53-åringen.
Av bygdefolket blir han karakterisert som en perfeksjonist på alle måter.

Den lille, godt voksne familien har levd et stille, tilbaketrukket liv i bygda med knapt tusen innbyggere. Brødrene var ugifte og barnløse.

- Dette er det første drapet i moderne tid i Haram kommune, sier lensmann Thorleif Marken.

- Selv om saken synes forholdsvis klar, vil folk fra Kripos komme til Søvik i dag for bistå i etterforskningen, sier Marken.

ÅSTEDET: 58-åringen prøvde å flykte fra huset. Politiet dekket til bilen og avdøde med en presenning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media