HOVEDMISTENKT FOR DRAPENE: Bror og mor til Abdessamad Ejjoud sier de ikke har hatt noen som helst mistanker om hva han planla. Foto: Kech24.
HOVEDMISTENKT FOR DRAPENE: Bror og mor til Abdessamad Ejjoud sier de ikke har hatt noen som helst mistanker om hva han planla. Foto: Kech24.Vis mer

Drapene i Marokko

Bror til hovedmistenkte bak drapene: - Han hadde ingen dårlige sider

Familien hadde ingen som helst mistanke, sier de til dansk avis.

De har bodd under samme tak siden Abdessamad Ejjoud (25) ble født.

Men både mor og bror til den hovedmistenkte lederen bak drapene i Marokko hevder at de ikke hadde noen som helst anelse om at 25-åringen drev med noe annet enn å jobbe hardt som hovedforsørger for den tre generasjoner store familien.

Han jobbet som snekker, maler og gipsstøper, har gravid kone og en datter på fire år.

- Jeg var inne på rommet hans klokka 21 om kvelden torsdag (tre døgn før drapet, Dagbladets anmerkning). Fredag ved 12-tiden var han borte uten å ha fortalt noe, sier mor Aziza Ben Mbark til B.T.

Den danske avisa har ringt på døra til storfamilien i bydelen Harbil i Marrakesh, og møtt to av familiemedlemmene.

- Jeg er i kjempesjokk over dette, og ekstremt såret. Jeg forstår ikke noe av det. Min sønn har bare passet på seg selv og sin familie. Han var troende og gudfryktig, og gikk i moskeen. Slik har det vært i 10 år, sier 25-åringens mor til den danske avisa.

- Ingen dårlige sider

Bror til hovedmistenkte gir de aller beste karakteristikkene.

- Det var ingen dårlige sider ved han. Du kan banke på hvilken som helst dør rundt her og spørre hvem som helst. Du vil få samme svar. Han har alltid vært stille og rolig, har ikke forstyrret andre og har holdt seg for seg selv, sier broren Rachid Ejjoud til B.T.

Han betegner broren som «svært, svært respektfull» til tross for at de to er helt ulike.

Selv betegner Rachid Ejjoud seg som alkoholiker.

- Min bror har forsøkt å få meg til å be og slike ting. Selv om vi bor under samme tak, har han aldri sett min kone. Det er av respekt, etter gamle skikker.

Forrige fredag ringte Dagbladet på døra på en annen adresse i samme bydel til en av de to andre som er mistenkt og pågrepet for å ha utført drapene på Maren Ueland (24) og Louise Vesterager Jensen (24).

To ulikheter

Mange av beskrivelsene om drapsmistenkte Younes Quaziyad fra bror og far var den samme, med to viktige unntak:

Familien skjønte at det hadde skjedd noe radikalt med familiemedlemmet, uten at de forsto hva - før etterpå.

Og onsdagen før drapene (som skjedde natt til mandag 17. desember) hadde han fortalt familien at han ble borte noen dager. Han hadde et viktig oppdrag han ikke ikke kunne fortelle noe om.

Ellers var mye likt: begge bor i en tregenerasjoners familie, begge har ektefelle og småbarn, begge hadde sluttet på skolen etter tre år, begge var i full jobb, religiøse og godt likt av familie og naboer.