Bror til Paris-ettersøkt: - Aner ikke hvor han er

Møtte pressen.

 BROR TIL TERRORMISTENKT PÅ FLUKT:  Mohamed Abdeslam sa mandag at han ikke visste hvor broren hans befinner seg. Foto: EPA/OLIVIER HOSLET
BROR TIL TERRORMISTENKT PÅ FLUKT: Mohamed Abdeslam sa mandag at han ikke visste hvor broren hans befinner seg. Foto: EPA/OLIVIER HOSLETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgiske myndigheter løslot mandag belgiske Mohamed Abdeslam, broren til to av de antatte gjerningsmennene bak angrepene i Paris, sammen med fire andre som også ble pågrepet. Ytterligere to som ble pågrepet, er fortsatt siktet i saken.

Mohamed Abdeslam er broren til Brahim (31) og Salah Abdeslam (26).

31-åringen sprengte seg selv i lufta utenfor restauranten Comptoir Voltaire fredag. 26-åringen skal ha kommet seg unna etter angrepene og er etterlyst internasjonalt.

- Når det gjelder broren min, så vet vi ikke hvor han befinner seg akkurat nå, sa Mohamed til belgisk TV etter løslatelsen mandag ettermiddag.

- Han vokste opp her, han studerte her, han er en helt vanlig fyr, sa Mohamed. Han sier ingen i familien ante noe som helst, og at de ble sjokkert over det som skjedde.

- Vi kan ikke tro at noen av dem kan ha noe med dette å gjøre. Vi tenker selvfølgelig på ofrene og deres familier. Men dere må forstå at vi også har en mor, vi har en familie. Og uansett hva som har skjedd, er hun fortsatt moren deres, sier Mohamed Abdeslam.

Han hevder at selv om han er broren til de to terrormistenkte, er han selv ikke på noen måte knyttet til handlingene i Paris.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram