Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Broren: - Dette er ikke et æresdrap

Broren har prøvd å få den trippeldrapssiktede Shahzad Khan (30)innlagt til psykiatrisk behandling to ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagen før drapene hadde den 29 år gamle broren besøk av sin nå trippeldrapssiktede bror og to av de tre søstrene som ble drept ett døgn senere. Da var det ingenting som tydet på at en familietragedie skulle finne sted, skriver Aftenposten. 

At 30-åringen var psykisk ustabil, synes imidlertid mer klart: Allerede februar i år skal broren ha tatt kontakt med fastlegen til den 30-årige drapssiktede. Den yngre broren ba legen om hjelp, før 30-åringen kunne skade seg selv eller andre, skriver VG.

Den drapssiktede er nå lagt inn ved Dikemark psykiatriske avdeling. «Han vil nok ha behov for psykiatrisk oppfølgning ei tid framover», er kommentaren til mannens forsvarer, Truls Dramer, til Dagbladet.

Broren mener at søsknene hadde et nært forhold, og mener det ikke dreier seg om æresdrap. 29-åringen avfeier påstandene om at den eldste av de drepte søstrenes nylige leilighetskjøp var drapsmotivet.


- Han er den eldste av oss sju søsken og har hjulpet meg og min yngre bror med å skaffe leilighet. Vi var også enige om at våre voksne søstre skulle få seg leilighet med bistand fra familien. Vi støtter hverandre, men mange vil nå sverte familien, sier 29-åringen til Aftenposten.

29-åringen ble stadig sikrere på at broren var psykisk syk.

- Jeg mente at broren min trengte profesjonell hjelp. Han trodde han samtalte med moren vår, som døde for tolv år siden, sier broren.

Det siste året skal den drapssiktede 30-åringen bare vært på jobb i korte perioder på grunn av sine psykiske problemer.

TRIPPELDRAP: Søstrene Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia Khan (27) ble skutt og drept av sin 30 år gamle bror. Foto: Scanpix
TRIPPELDRAP: Søstrene Nafisa (13), Saadia (24) og Sobia Khan (27) ble skutt og drept av sin 30 år gamle bror. Foto: Scanpix Vis mer
image: Broren: - Dette er ikke et æresdrap