Broren: - En enorm lettelse

Sluppet fri i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 48 år gammel mann fra Trondheim ble i natt løslatt i Natal hvor han har sittet arrestert etter gjengaksjonen i Norge og Brasil i mai.

48-åringen ble løslatt ved 01-tiden fredag, opplyser broren til adressa.no.

Dagbladet.no bragte nyheten til en ferierende leder for utbytte i Økokrim, Geir Kavlie, nå i morges.

- Det er politiet i Brasil som etterforsker denne saken med bistand fra oss, opplyser han.

Varetektsfengsel er først og fremst et etterforskningsmiddel for å unngå at bevis går tapt og/eller at den siktede skal flykte fra politiet.

- Med alle mulige forbehold. Dersom vilkårene for varetektsfengsling av mannen ennå ikke lenger er til stede, så tar jeg det til etterretning, sier Kavlie til Dagbladet.no.

Broren reiste ned

Trondheimsannen ble pågrepet 8. mai i forbindelse med gjengaksjonen som fikk navnet «Operasjon Paradis». Sammen med en rekke andre nordmenn ble han siktet for omfattende hvitevasking i forbindelse med kjøp og salg av eiendommer på feriestedet Natal.

Broren reiste ned til Brasil for fire uker siden for å bistå i arbeidet med å skaffe bevis som kunne føre til løslatelse.

For familien kommer løslatelsen som en overraskelse. I går fikk de beskjed om at dommeren som skulle ta avgjørelsen var dratt på ferie.

LØSLATT I NATT:  Broren til den gjengsiktede Trondheims-mannen har vært i Brasil i fire uker for å skaffe bevis som kunne føre til løslatelse. I natt 48-åringen sluppet fri. Bilde fra 2005. Foto: Einar Hagvaag
LØSLATT I NATT: Broren til den gjengsiktede Trondheims-mannen har vært i Brasil i fire uker for å skaffe bevis som kunne føre til løslatelse. I natt 48-åringen sluppet fri. Bilde fra 2005. Foto: Einar Hagvaag Vis mer

I natt ble det klart at han likevel hadde tatt avgjørelsen om at 48-åringen skulle løslates. 

Broren til den siktede sier til adressa.no at at løslatelsen kommer som en enorm lettelse.

- Ikke sammenlignbart
Geir Kavlie i Økokrim ønsker ikke å kommentere om 48-åringen fortsatt burde holdes i varetekt. Han opplyser at det er to parallelle saker i Operasjon Paradis.

- Vi har Natal-forholdet som brasiliansk politi etterforsker og vi har de norske forholdene som vi etterforsker. Det går derfor ikke å sammneligne disse to, sier han.

Broren: - En enorm lettelse