- Broren (19) er så skadd at han ikke kan avhøres

Stikkskadd av lillebroren.

IKKE ENNÅ: Det er foreløpig ikke mulig å avhøre drapsforsøksiktedes bror. Han er påført omfattende stikkskader, ifølge Grete Lien Metlid i Oslo-politiet. Foto: Jo Straube / Dagbladet
IKKE ENNÅ: Det er foreløpig ikke mulig å avhøre drapsforsøksiktedes bror. Han er påført omfattende stikkskader, ifølge Grete Lien Metlid i Oslo-politiet. Foto: Jo Straube / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Storebroren til 17-åringen som er siktet for drapsforsøk, er så skadd at politiet fortsatt ikke har fått avhørt ham.

- Vi kan ikke snakke med ham, tilstanden hans er fortsatt uavklart og kritisk som følge av de omfattende stikkskadene han er påført, sier Grete Lien Metlid til Dagbladet sent lørdag kveld.

Lederen av seksjon for volds- og seksualforbrytelser vil ikke gå nærmere inn på hva slags gjenstand eller våpen som ble brukt.

- Han har skader som gjør at det vil ta tid før vi får en avklaring, sier hun.

- Begynner å få en forklaring Politiet rykket fredag morgen ut etter melding om en voldsepisode i et eksklusivt villastrøk på Bekkelaget i Oslo.

Der fant de en stikkskadd far og sønn (19). Lillebroren (17) ble i dag varetektsfengslet i to uker. Han har erkjent de faktiske forholdene.

- I dag fikk faren hans forklart seg, uten at vi vil gå inn på hva han sier. Men det er viktig og nyttig informasjon for politiet: Nå har vi siktedes forklaring og farens forklaring, så vi begynner å få en forklaring på hendelsesforløpet, sier Metlid.

Det foregår fortsatt tekniske søk i familieboligen.

- Det er selvfølgelig gjort en del beslag. Vi sikrer spor som sendes til analyse, sier Metlid.

PC og mobil - Søker politiet etter spor i 17-åringens mobiltelefon eller eventuelle PC?

- Vi gjør selvsagt flest mulige undersøkelser rundt gutten som er sikta. Det er rutinemessige ting vi gjør i den type alvorlige saker, sier hun.

- ANGREP: Far og sønn (19) ble sendt til sykehus etter voldsepisode på Bekkelaget der 17-åringen gikk til angrep. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- ANGREP: Far og sønn (19) ble sendt til sykehus etter voldsepisode på Bekkelaget der 17-åringen gikk til angrep. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Samme morgen som voldsepisoden fant sted i villaen på Bekkelaget, begynte ryktene å svirre i brødrenes miljøer. Noen av de som står 17-åringen nærmest - fotballagkameratene - er tilbudt psykologhjelp.

Senest kvelden før, spilte den drapsforsøk-sikta tenåringen fotballkamp med guttene han har trent med opp til fem ganger i uka.

- Vi har informert dem om det vi vet har skjedd. Det er selvsagt mange rykter på SMS og andre steder, så vi ønsket å si det vi faktisk vet med ressurspersoner tilstede, sier treneren til Dagbladet.

For politiet gjenstår fremdeles en rekke spørsmål.

- Vi foretar tekniske undersøkelser, og vi holder fortsatt på i huset. Vi snakker også med flere av personene rundt siktede, for å få et innblikk i hvordan ting har vært i det siste - og om det er noen forklaringer på det som har skjedd, sier Metlid.

- Gjenstand som er brukt - Alt som går på ham, er i fokus. Hans fysiske og psykiske helse er også noe vi jobber for å kartlegge.

Den første uka i varetekt er for 17-åringen med brev- og besøkskontroll. Han var selv til stede i Oslo tingrett sammen med sin advokat Bjørn Rudjord lørdag.

- Vi har fått en forståelse av hva som skjedde i huset og hva slags gjenstand som er brukt, men det vil vi foreløpig ikke si noe mer om av hensyn til etterforskningen, sa politiadvokat Ommedal tidligere.
Det var bare de tre familiemedlemmene som var hjemme i eneboligen da en av dem ringte politiet og varslet at noe hadde skjedd like før klokka 8 på morgenen fredag. Mor hadde allerede dratt på jobb.

- FLERE BESLAG: Det bekrefter lederen av seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- FLERE BESLAG: Det bekrefter lederen av seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer