- Broren min er ingen drapsmann

Siktede fra knivdramaet i Alnagata varetektsfengslet i dag. 20-åring døde av stikkskader.

DØDE: En 20 år gammel mann fra Spydeberg i Østfold døde av stikkskadene han fikk under knivdramaet i leiligheten fredag morgen. Broren til en av de siktede sier at hans bror ikke er noen drapsmann. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
DØDE: En 20 år gammel mann fra Spydeberg i Østfold døde av stikkskadene han fikk under knivdramaet i leiligheten fredag morgen. Broren til en av de siktede sier at hans bror ikke er noen drapsmann. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Den 28 år og 31 år gamle mannen som er siktet etter knivdramaet i en leilighet i Alnagata i Gamlebyen i Oslo, ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag.

De er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og medvirkning etter at en 20 år gammel mann fredag døde av stikkskadene han ble påført.

Omstendighetene rundt hva som skjedde i Alnagata 20 natt til fredag og morgenen etter er fremdeles uklare, og politiet holder kortene svært tett til brystet.

Fremdeles på sykehus Begge de overlevende har avgitt forklaring i saken.

28-åringen møtte ikke selv i Oslo tingrett i dag. Han ligger fremdeles skadet på Ullevål sykehus etter dramaet fredag og var ikke i stand til å møte i tingretten.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han har forklart seg og har sine grunner til å ikke erkjenne noe skyld, sier advokat Arild Holden som forsvarer 28-åringen.

Da den 31 år gamle siktede mannen ble framstilt i Oslo tingrett i dag, var broren, kona hans og en barndomsvenn av siktede til stede i salen.

Ble nektet klem - Jeg kom for å vise min støtte til broren min. Jeg ønsket å gi ham en klem og si at jeg er glad i ham, men det fikk jeg ikke lov til, sier broren til Dagbladet.

31-åringen møtte i retten med et blått øye. Ifølge sin forsvarer Fredrik Brodwall skyldes de kuttskadene han fikk i hodet fredag. 31-åringen nekter straffskyld.

- Han sa at det var veldig nære på at han selv ble drept, sier en kamerat til Dagbladet.

Broren har vært innom fengselet med klær til sin bror, men har ikke fått truffet ham. Han forteller at de har et veldig tett og nært forhold. 28- og 31-åringen har lenge vært gode kompiser og flyttet sammen for et par-tre uker siden, ifølge vennene.

- Det var godt å se ham i dag. Vi hilste og jeg tror han ble glad for å se oss, sier han.
- Løp fra dør til dør Det er fremdeles svært uklart hva som egentlig skjedde inne i leiligheten fredag morgen.

Politiet fikk meldinga klokka 06.39 i fredag morgen. Naboer skal da ha funnet en blødende mann i oppgangen i gården og slo alarm. Tre menn ble fraktet til sykehus da politiet ankom stedet, hvorav 20-åringen døde av stikkskadene han var påført.

Et vitne Dagbladet snakket med forteller at en mann løp fra dør til dør og banket på hos naboene i morgentimene.

Da bevæpnet politi med skjold og hjelmer ankom stedet, ropte mannen at flere var skadd.

- Det ligger flere der inne. Han ene ligger på badet. Han er mye hardere skadd enn meg, skal mannen ha sagt til politiet.

- Ingen drapsmann Broren og de to vennene vet heller ikke hva som skjedde, men tror og håper 31-åringen blir sjekket ut av saken.

- Broren min er ingen drapsmann, sier mannen til Dagbladet.

Politiet begjærte at de to skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud, samt fullstendig isolasjon de første to ukene.

- Det er fremdeles svært tidlig i etterforskningen og vi mener det er bevisforspillelsesfare, sier politiadvokat Elisabeth Herskedal i Oslo-politiet til Dagbladet.

Oslo tingrett bestemte i kveld at begge siktede skal varetektsfengsles i fire uker. 31-åringen anket på stedet.

- Han er meget oppbrakt over kjennelsen. Verst for ham er det at han ikke fikk noen grunn, sier Brodwall.

DØR TIL DØR: En av knivskadde mennene løp, ifølge vitner, fra dør til dør og banket på hos naboene etter det som skjedde, Foto: Bjørn Langsem
DØR TIL DØR: En av knivskadde mennene løp, ifølge vitner, fra dør til dør og banket på hos naboene etter det som skjedde, Foto: Bjørn Langsem Vis mer