- Broren min utsatt for heksejakt

- At broren min skal være uegnet som fiskeristatsråd fordi jeg har et verv i sildesalgslaget, nei, det er å overdrive, sier fisker Kåre Ludvigsen. Han mener Svein Ludvigsen er utsatt for en utidig heksejakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han sitter på Sommarøya og rister på hodet av alt oppstyret rundt broren, fiskeriminister Svein Ludvigsen, et oppstyr han mener likner mer og mer på en heksejakt. Kåre Ludvigsen kommer heller ikke til å trekke seg som nestleder i Norges Sildesalgslag for å hjelpe statsrådsbroren:

Har undersøkt habiliteten

- Jeg har konferert med direktøren i sildesalgslaget, Johannes Nakken. Han var jo statssekretær under Angelsen. Vi har sett på hva slags saker som kan skape habilitetsproblemer, og har funnet ut at det kan dreie seg om tre mulige: rovfiskeloven, langsiktige avtaler mellom fiskeri og fiskekjøpere og eventuelt spørsmål om midler til fiskerinæringa. Ingen av disse er aktuelle saker i dag. Men dukker det opp tvil, må man selvfølgelig melde seg inhabil. Vi er da oppegående personer begge to, sier Ludvigsen.

Han og sønnene driver en større kystbåt som leverer fangst av både sei, sild, makrell og mye annen slags fisk.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være en fordel å ha en statsråd som har erfaring fra næringa. Det har jo vært folk med ulik bakgrunn og kompetanse som har bekledd denne posten. Jeg tror ikke broren min blir den dårligste av dem, for å si det slik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer