Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Broren min utsatt for heksejakt

- At broren min skal være uegnet som fiskeristatsråd fordi jeg har et verv i sildesalgslaget, nei, det er å overdrive, sier fisker Kåre Ludvigsen. Han mener Svein Ludvigsen er utsatt for en utidig heksejakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sitter på Sommarøya og rister på hodet av alt oppstyret rundt broren, fiskeriminister Svein Ludvigsen, et oppstyr han mener likner mer og mer på en heksejakt. Kåre Ludvigsen kommer heller ikke til å trekke seg som nestleder i Norges Sildesalgslag for å hjelpe statsrådsbroren:

Har undersøkt habiliteten

- Jeg har konferert med direktøren i sildesalgslaget, Johannes Nakken. Han var jo statssekretær under Angelsen. Vi har sett på hva slags saker som kan skape habilitetsproblemer, og har funnet ut at det kan dreie seg om tre mulige: rovfiskeloven, langsiktige avtaler mellom fiskeri og fiskekjøpere og eventuelt spørsmål om midler til fiskerinæringa. Ingen av disse er aktuelle saker i dag. Men dukker det opp tvil, må man selvfølgelig melde seg inhabil. Vi er da oppegående personer begge to, sier Ludvigsen.

Han og sønnene driver en større kystbåt som leverer fangst av både sei, sild, makrell og mye annen slags fisk.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må være en fordel å ha en statsråd som har erfaring fra næringa. Det har jo vært folk med ulik bakgrunn og kompetanse som har bekledd denne posten. Jeg tror ikke broren min blir den dårligste av dem, for å si det slik.

Få fred

- Nå må fiskeristatsråden få være i fred. At Svein Ludvigsen har en bror som er engasjert i styre og stell i fiskerinæringa, kan da ikke gjøre ham uegnet som fiskeriminister. Det mener stortingsrepresentant og fisker Steinar Bastesen (Kystpartiet).

- Det er naturlig at en mann som kommer fra fiskerinæringa, har slekt og bekjente i organisasjonslivet i den samme næringa. Det har sikkert landbruksminister Sponheim også. Det blir nesten det samme som å si at vi ikke skal ha fagstatsråder som kjenner næringa. Nei, Ludvigsen får heller melde seg inhabil i de enkeltsakene broren er involvert. Det kan ikke være noe problem, sier Bastesen.

Han kan heller ikke se at Ludvigsens frimureri er noe problem, og særlig ikke når han nå melder seg ut. Når han også har ryddet opp i sin tilhørighet i de religiøse kretser, får folk være fornøyd, og la ham være i fred, sier Bastesen, som tror at Ludvigsen vil gjøre en god jobb som fagstatsråd.

- At han legger ned angivertelefonen, er bra. Fiskerinæringa har mindre rettsvern enn en horekunde. Det er på tide å få ryddet opp i en fiskeriforvaltning som opptrer både som lovgivende, utøvende og dømmende makt, buldrer Bastesen.

<B>OPPGITT:</B> Fisker Kåre Ludvigsen, broren til fiskeriminister Svein Ludvigsen, har ikke tenkt å trekke seg som nestleder i Norges Sildesalgslag.
Hele Norges coronakart