Broren slapp ikke inn

BODØ (Dagbladet): Da Linda Didriksens bror og hans samboer kom på besøk 1. mai i fjor, slapp de ikke inn i hybelleiligheten. Lindas nå drapssiktede kjæreste (20) ønsket dem ikke inn og skal ha mumlet at Linda hadde tatt 100 kroner og gått på kiosken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er noe av det politiet finner svært mistenkelig i opprullingen av «døgnet som ble borte» mellom 31. mai og 1. juni i fjor.

Etterforskerne tror kjæresten nylig kan ha drept Linda og ennå holdt henne skjult i leiligheten, da han fikk dette uventede besøket.

Dro på trening

20-åringens oppførsel og manøvrer seinere på dagen 1. juni, gjør at politiet tror han kjørte rundt i sin blå Opel Corsa med den drepte Linda Didriksen skjult i hennes egen hockeybag.

Mens han angivelig kjørte rundt og lette etter sin gravide samboer, mener politiet han i realiteten var ute og kvittet seg med liket, skjulte det med torv og lyng, for etterpå å dumpe klærne hennes på et nytt skjulested.

Mens Lindas bror og venninner lette etter Linda i hver gatestump på Ørnes, skal kjæresten ha dratt på volleyballtrening som om ingenting var hendt.

Kartlegging

Politiet saumfarer nå hver time og hvert minutt av 20-åringens bevegelser i det knappe døgnet han var alene med Linda mellom onsdag 31. mai ved 23-tida og torsdag 1. juni utpå kvelden.

Onsdagskvelden var Linda og samboeren på besøk hos Lindas storebror, Kenneth og hans gravide samboer Siw Bøe: - Vi spiste og hygget oss. De to forlot oss ved 22-tida for å dra hjem, sa Lindas bror til Dagbladet i fjor.

Linda og kjæresten skal ha vært innom Mix-kiosken på Ørnes og leid seg film før de dro hjem til hybelleiligheten i Spildervika. Siden er det etter politiets mening, ingen utenom Lindas kjærest som så henne, før Lindas levninger ble funnet ett år seinere.

Lindas bror, Kenneth, ønsket i går ikke å kommentere noen omstendigheter rundt saken.

En rekke hull

Politiet har funnet mange hull i 20-åringens forklaring og oppførsel:

  • Han vegret seg for å slippe Kenneth Didriksen og Siw Bøe inn i leiligheten 1. juni.
  • Han ville lete etter Linda aleine og ville ikke ha kontakt med andre som bekymret seg.
  • 1. juni kjørte han forbi de to funnstedene, Storvikskaret og Skaugvollelva. Tidspunkter stemmer ikke overens med hva han har forklart politiet.
  • Han skal være særdeles godt kjent ved funnstedene for liket og klærne.
  • Han dro på volleyballtrening framfor å fortsette letingen etter Linda.
  • Han deltok aldri i leteaksjonene etter Linda. Etter få uker droppet han kontakten med Lindas bror og slekt.

Politiinspektør Ann Rødvei vil ikke kommentere grunnlaget for siktelsen, men sier: - Vi har tatt beslag i 20-åringens bil. Den kan bli undersøkt på et seinere tidspunkt.

- Vil dere nå undersøke hybelleiligheten, med tanke på om drapet skjedde her?

- Ingen kommentar.

  • 20-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Bodø i morgen, siktet for forsettlig drap.

Samtidig blir Linda Didriksen stedt til hvile fra Rødøy kirke.

LINDAS BROR: Kenneth Didriksen er fortvilet etter funnet av sin døde søster, og vil helst ikke snakke om saken.Foto: INGUN A. MÆHLUM