Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Broren til antatt selvmordbomber er belgisk idrettsstjerne

Familien til Najim Laachraoui skal ikke ha hatt kontakt med ham på flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNA-funn har avdekket at Najim Laachraoui var en av de to selvmordsbomberne på flyplassen Zaventem i Brussel tirsdag, melder den franske avisa Le Monde onsdag kveld.

Han er sprengte seg selv sammen med Ibrahim El Bakraoui. Broren til Ibrahim, Khalid El Bakraoui sprengte seg selv på metroen i den belgiske hovedstaden kort tid etterpå.

Stadig flere detaljer om Najim Laachraoui begynner nå å bli offentlig kjent. Broren, Maroud Laachraoui (21), representerer ifølge den franske avisa Libération Belgia i taekwondo og er et stort talent.

Katolsk skolegang Najim (24) mistenkes for å være personen som har koordinert angrepene i Paris i november i fjor. The Washington Post skriver at han også antas å være den som har laget Brussel-bombene som drepte minst 31 og skadet over 270 mennesker.

Han antas også være mannen til venstre i overvåkingsbildene belgisk politi har offentliggjort hvor tre menn triller kofferter inne på flyplassen Zaventem.

Najim er født i Marokko, men vokste opp i Schaerbeek i Belgia og har belgisk pass. Fra han var 12 til 18 år gikk han ifølge en rekke medier på den katolske skolen L´institute de la Sainte-Famille.


- Han tok en helt vanlig utdanning. Han fikk ingen disiplinære anmerkninger, sier rektor ved skolen, Veronica Pellegrini, til Líberation.

- Ingen kontakt med familien Foreldrene, brødrene og søstrene hans bor fortsatt i nabolaget Terdelt i Schaerbeek. Najim var den eldste av de fem søsknene. Broren er Mourad Laachraoui (21), som anses som svært talentfull og representerer Belgia i taekwondo.

Ifølge nettsiden Taekwondodata.com deltar han i vektklassen 54 kilo og har vunnet flere internasjonale seire.

På sosiale medier har han lagt ut bilder fra reiser og sportsarrangementer i blant annet Dubai og Israel. Kontoene er nå stengt.

Etter terrorangrepet i Paris ble familien til Najim Laachraoui avhørt av politiet. Ifølge Dailymail skal faren da ha tatt avstand fra sønnen. 

- Vi har ikke hørt fra ham på tre år, sa faren, ifølge avisa.

- Lærte å lage bomber Ifølge Reuters skal sønnen ha reist til Syria i februar 2013 og vervet seg til terrororganisasjonen IS. Her skal ha blant annet ha fått opplæring i å lage bomber.

I september uker før terrorangrepet i Paris skal han ha blitt stoppet av politiet Ungarn sammen den Paris-mistenkte og nå arresterte Salah Abdeslam. De to ble viftet videre fordi politiet trodde de var turister. Laachraoui reiste da under det falske navnet Soufiane Kayal.

En fransk talsmann sier til nyhetsbyrået AP at de fant Laachraouis DNA på en selvmordsvest som ble brukt i Paris-angrepene, skriver The Washington Post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!