BEGGE BRØDRENE SIKTET FOR DRAP: Carl Pistorius (t.v) er siktet for uaktsomt drap. Oscar Pistorius (t.h) er siktet for overlagt drap. Foto: AP Photo/Nelius Rademan/NTB scanpix
BEGGE BRØDRENE SIKTET FOR DRAP: Carl Pistorius (t.v) er siktet for uaktsomt drap. Oscar Pistorius (t.h) er siktet for overlagt drap. Foto: AP Photo/Nelius Rademan/NTB scanpixVis mer

Broren til «Blade Runner» også siktet for drap

Var involvert i en trafikkulykke som kostet en kvinne livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Friidrettsstjernen Oscar Pistorius (26) er siktet for overlagt drap, etter at kjæresten Reeva Steenkamp (29) ble skutt og drept tidligere denne måneden. Nå viser det seg at han ikke er den eneste i Pistorius-familien som er siktet for drap.

Familie-advokaten til Pistorius har fortalt til lokale medier at broren til Oscar, Carl Pistorius, i 2010 skal ha vært involvert i en trafikkulykke der en kvinne på motorsykkel ble drept. Advokten Kenny Oldwage ville ifølge The Guardian ikke gå inn på detaljer rundt den tragiske ulykka.

Carl Pistorius skulle egentlig møte i retten forrige torsdag, samtidig som hans bror Oscar ventet på kausjonshøringen, ifølge lokale medier i Sør Afrika.

Hevder sin uskyld Oscar Pistorius hevder på sin side at han også drepte kjæresten Reeva Steenkamp ved et uhell. Friidrettsstjernen ble løslatt for to dager siden mot en kausjon på én million sør-afrikanske rand, som tilsvarer rundt 640 000 norske kroner.

Blant betingelsene som ble stilt for løslatelsen, heter det at Pistorius må levere inn alle våpnene sine, samt passet sitt. Han får ikke lov til å returnere til hjemmet sitt, og kan heller ikke bruke noen form for rusmidler, inkludert alkohol.

Politietterforskeren Hilton Botha sa tidligere i uka at det er «ingen sjanse» for at Pistorius skjøt i selvforsvar, og viste blant annet til at stjernen umulig kan ha unngått å merke at kjæresten ikke lå i senga.

Senere ble Hilton Botha tatt av saken da det viste seg at han skal ha skutt mot en minibuss i 2009 i et forsøk på å stanse den. Han må svare på anklagene om drapsforsøk i mai.

Oscar Pistorius må møte i retten 4. juni.