Broren til den drepte politimannen med innstendig bønn til det franske folk

#JeSuisAhmed.

BER:Malek Merabet, broren til drepte Ahmed Merabet, ber det franske folk om å ikke forveksle ekstremister med vanlige muslimer. Det er frykt for at denne ukens hendelser kan føre til reaksjoner mot det muslimske miljøet i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / NTB SCANPIX
BER:Malek Merabet, broren til drepte Ahmed Merabet, ber det franske folk om å ikke forveksle ekstremister med vanlige muslimer. Det er frykt for at denne ukens hendelser kan føre til reaksjoner mot det muslimske miljøet i Frankrike. Foto: AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politimannen Ahmed Merabet var en av de som mistet livet da brødrene Cherif og Said Kouachi gikk til angrep på redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag.

Lørdag snakket broren hans ut på en pressekonferanse i Paris, og han hadde følgende beskjed til det franske folk:

- Jeg sier dette til alle rasister, islamofober og antisemitter - man må ikke forveksle ekstremister med muslimer, sier Malek Merabet ifølge nettstedet france24.com.

Rasende #JeSuisCharlie (Jeg er Charlie) har vært en voksende trend på sosiale medier etter terrorangrepet, men nå vokser også en annen trend fram. #JeSuisAhmed (Jeg er Ahmed).

Dette for å minnes Ahmed Merabet som ble skutt på fortauet utenfor Charlie Hebdo da de to terroristene var i ferd med å rømme fra åstedet. Malek benyttet også anledning til å rette en pekefinger mot pressen som sendte videoen som viste hvordan hans bror ble skutt.

- Hvordan våger dere kringkaste dette? Jeg hørte stemmen hans, jeg kjente ham igjen, jeg så da han ble drept, og jeg fortsetter å høre ham til denne dag.

- Redd Etter angrepene har frykten begynt å spre seg i de islamske miljøene for hevnaksjoner. Det har allerede vært episoder der det har blitt skutt mot moskeer, uten at noen har blitt skadet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.