KJENNELSEN: Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker knivangrepet mot en kvinne på Kiwi Fredensborg i Møllergata i Oslo torsdag som et terrorangrep. Russeren som er siktet blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Russer terrorsiktet etter Kiwi-knivstikking:

Broren til knivofferet: - Operasjonen var vellykket

Kvinnen som ble et tilfeldig offer for knivangrepet på Kiwi-butikken i Møllergata i Oslo på torsdag ble lørdag operert.

- Søster er ute av operasjon og alt gikk fint. Det var hovedpulsåra som frakter blod til hjertet som ble truffet, så det var derfor det var såpass alvorlig, men åra er sydd og det gikk bra, forteller broren til kvinnen til NRK.

Han bekrefter opplysningene til Dagbladet, men vil ikke gi noen ytterligere kommentar.

Det var torsdag at søsteren hans ble et tilfeldig offer for det Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker som et terrorangrep.

En 20 år gammel russisk mann ble i dag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 131, som omfatter terrorhandlinger.

Ligger i kunstig koma

Kvinnen ligger fremdeles i kunstig koma, og i går sa broren til Dagbladet at planen er å vekke henne etter operasjonen.

Ifølge broren skal søsteren bare ha vært en tur innom nærbutikken da mannen knivstakk henne i ryggen.

- Hun gikk for å betale. Da kom gjerningsmannen gående bak henne, stikker hånda ned i ei veske, tar opp en kniv og stikker henne i ryggen. Han skulle til å stikke igjen, men da skled han og søsteren min løp ut.

Ifølge broren skal gjerningsmannen også ha viftet med kniven foran en ansatt, men da skal den ansatte ha svart med å kaste gjenstander på den terrorsiktede russeren.

Videre kom gjerningsmannen seg ut av butikken, men han ble pågrepet av politiet etter kort tid.

TENKER PÅ KVINNEN: Dagbladet har snakket med ansatte på Kiwi i Møllergata. De forteller at de sender sine tanker til kvinnen som er kritisk skadd etter det PST betegner som en terrorhandling. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Et nødvendig tiltak

Hans advokat Ola Lunde sa til Dagbladet tidligere lørdag at varetektsfengsling er et helt nødvendig tiltak.

- Jeg er av den oppfatning at det å bli varetektsfengslet er et særdeles inngripende tiltak, men dette er et av de få tilfellene der jeg faktisk mener at det er nødvendig av hensyn til allmennheten, sa Lunde.

Broren sa til Dagbladet i går at det viktigste nå er at søsteren våkner.

- Hun er konfliktsky og det snilleste mennesket i verden. Det eneste som betyr noe nå er at det går bra med henne.