- Broren til løven Cecil er også drept

En hel verden har latt seg opprøre av drapet på løven Cecil. I dag er det meldt at broren Jericho er funnet drept, men det kommer også melding om at denne løven lever.

BEGGE ER DREPT: Løven Cecil leker her med sin bror Jericho i Hwange nasjonalpark i Zimbabwe. 

Foto: Solent News / Splash News
BEGGE ER DREPT: Løven Cecil leker her med sin bror Jericho i Hwange nasjonalpark i Zimbabwe. Foto: Solent News / Splash News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Løven Jericho, som er broren til den mer kjente løven Cecil,  skal ha blitt drept i dag, skriver USA TODAY.

- Jeg er veldig skuffet. Dette blir bare altfor mye, sier formann Johnny Rodrigues i Zimbabwe Conservation Task Force. Meldingen er lagt ut på Facebook.

Motstridende opplysninger I kveld er det kommet en ny melding om Jericho som tyder på at han likevel er i live. Det er altså motstridende opplysninger om denne løven.

- Så vidt jeg kan se, ser han ut til å være i live og ha det bra, sier Brent Stapelkamp til nyhetsbyrået Reuters.

Stapelkamp er feltforsker for løveprosjektet i Hwange nasjonalpark som sporer Jericho med GPS.

Det var Zimbabwes innsatsgruppe for naturforvaltning som lørdag rapporterte om kjendisløvens brors bortgang.

Illegale jakt Jericho skal ha blitt drept rundt klokka 16.00 i dag, ifølge ABC News.

Løven Jericho skal ha blitt skutt av jegere som har drevet illegal jakt i Hwange National Park i Zimbabwe, sier en talsmann for parken til CNN.

Den amerikanske tannlegen Walter James Parker har blitt en svært upopulær mann etter at han drepte en av Zimbabwes mest kjente løver tidligere i uka.

Den tamme løven Cecil (13), som både var turistmagnet og del av et forskningsprosjekt, ble lokket ut av en nasjonalpark og skutt med armbrøst.

Parker, som hevder han var uviten om dyrets berømmelse, skal ha betalt omlag 400 000 kroner for å gjennomføre drapet. Han er nå siktet for å ha skutt løven uten løyve.

Cecils død ser ut til å ha nådd alle verdenshjørner, og på sosiale medier har det kokt de siste dagene.

På Twitter er det opprettet en egen emneknagg, «Cecil The Lion», der den siktede tannlegen får så ørene flagrer.

Også verdensberømte fjes har engasjert seg i saken.

Skuespiller og politiker Arnold Schwarzenegger har brukt sin Instagram-konto for å vise avsky. 68-åringen har satt sammen to bilder, ett av seg selv med trofeer i hånda og et av Cecil - for å understreke hva som egentlig er troféjakt.

Beklager Hva gjelder jegeren hevder han ifølge CNN at han hadde hyret inn profesjonelle guider - som hentet inn tillatelse til jakta. Han beklager likevel for å ha sendt den berømte løven i døden.

- Igjen, så angrer jeg veldig på at denne aktiviteten som jeg elsker og utfører lovlig resulterte i at denne løven ble drept, sier han i en pressemelding.

Ifølge NTB uttalte miljøministeren i Zimbabwe, Oppah Muchinguri, i dag at tannlegen «må utleveres og stilles for retten i det afrikanske landet.»

OPPRØR: Et stort opprør mot tannlegen Walter James Parker har gjort at han har gått ut med en beklagelse etter at han drepte den populære løven Cecil.
OPPRØR: Et stort opprør mot tannlegen Walter James Parker har gjort at han har gått ut med en beklagelse etter at han drepte den populære løven Cecil. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer