Broren til Sekkingstad: – Jeg er lettet

- Det viktigste nå er at han er frisk og ikke skadd på noen måte, sier Odd-Kåre Sekkingstad.

LØSLATT: Nordmannen Kjartan Sekkingstad (t.v), som ble kidnappet av islamistgruppa Abu Sayyaf på Filippinene i september i fjor, er nå være løslatt, ifølge filippinske myndigheter. Foto: NTB Scanpix

LØSLATT: Nordmannen Kjartan Sekkingstad (t.v), som ble kidnappet av islamistgruppa Abu Sayyaf på Filippinene i september i fjor, er nå være løslatt, ifølge filippinske myndigheter. Foto: NTB Scanpix
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det norske gisselet Kjartan Sekkingstad (56) fra Sotra er ble tidligere i dag satt fri av islamistgruppa Abu Sayyaf på Filippinene.

NTB har lørdag snakket med Kjartan Sekkingstad bor, Odd-Kåre Sekkingstad.

- Jeg er glad og lettet over at Kjartan endelig er satt fri fra Abu Sayyaf. Det viktigste nå er at han er frisk og ikke skadd på noen måte, sier broren til til NTB.

Sekkingstad skal være i god form, men trenger å hvile før han reiser videre, sier viseguvernøren i Sulu-provinsen på Filippinene til NRK.

Han ble kidnappet for nesten ett år siden, den 22. september 2015. Han er fra Sotra utenfor Bergen og har bodd på Filippinene de siste 15 årene.

Ifølge filippinske myndigheter befinner Sekkingstad seg nå på et forholdvis trygt sted, opplyser utenriksminister Børge Brende.

- Vi følger situasjonen nært og arbeider nå sammen med filippinske myndigheter for å bringe Sekkingstad endelig i sikkerhet. Vi fortsetter å arbeide med saken, og vil ikke slippe gleden løs før Sekkingstad er i god behold hos filippinske myndigheter, sier Brende.

Familien til Sekkingstad ber om forståelse for at de ønsker ro og for at de ikke kan si mer enn dette på det nåværende tidspunkt, melder NTB.

Tidligere i dag bekreftet talsmann Filemon Tan for militæret på Filippinene løslatelsen, ifølge CNN Philippines.

I en sms til CNN skriver Tan at løslatelsen skal ha funnet sted klokka 16 lokal tid - det vil si klokka ti norsk tid.

- Filippinske myndigheter har bekrefter at Sekkingstad ikke lenger er i fangenskap hos Abu Sayyaf geriljaen, sier utenriksminister Børge Brende i en uttalelse, etter å ha vært i kontakt med Filippinenes fredsminister, Jesus Dureza.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer