Broren tror Kristin og Veronica er uskyldige

FROGNER (Dagbladet): Ole Robert Kirkemo (26), bror til Veronica Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland, frikjenner sine søstre for medvirkning til trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror egentlig ikke Veronica og Per har noe med drapene å gjøre. Jeg tror ikke noen i min familie er innblandet - og har gjort noe så grusomt som dette, fortsatte 26-åringen.

Ole Robert forklarte at han i oppveksten hadde hatt et godt forhold til sine eldre søstre.

- Det var ingen tumulter, så vidt jeg kan huske, forklarte broren.

Han kjente godt til at Kristin i en periode hadde vanket i et narkomiljø i Oslo.

- På den tida var nok forholdet vårt litt turbulent, medga Ole Robert.

Han beskrev Kristin som ei jente som ville oppleve mye, og som ville være til stede hvor ting skjedde.

Ole Robert har opprettholdt kontakten med begge søstrene og svoger Per Orderud etter at de kom ut av varetekt før jul i 1999. Foreldrene har som kjent valgt side. Faren støtter Kristin, mens mora støtter Veronica.

- Det er sørgelig at det blitt som det er blitt i vår familie. Jeg forsøker så godt jeg kan å forholde meg både til mor og far, sa 26-åringen.

Det er som kjent isfront mellom søstrene Veronica og Kristin både i og utenfor rettslokalet.

I retten viste yngstebror tydelig at han hadde et rimelig godt forhold til begge storesøstrene. Ole Robert spøkte og lo med Veronica, og brukte pausen til å røyke sammen med Kristin.

Etter at aktorer og forsvarere var ferdig med eksaminasjonen av Ole Robert Kirkemo, tok administrator, sorenskriver Trond Våpenstad, ordet. Han ville vite om familien hadde snakket mye om trippeldrapet før pågripelsene av de fire.

26-åringen svarte at trippeldrapet ble nevnt, men at det ikke var noe det ble snakket mye om.

Våpenstad: - Her har dere fått et trippeldrap midt i tjukkeste familien, og så snakker dere ikke om det. Det må jeg si jeg har veldig vanskelig for å tro.

Ole Robert svarte: - Det var ikke samtaleemne hele tida i familien. Men mor og far snakket om det. Sjøl jobbet jeg 15 timer i døgnet på den tida, og hadde egen familie.