- Broren vår er ingen drapsmann

Familien til den drapssiktede 18-åringen er fortsatt i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Det var sist søndag formiddag at 17 år gamle Watan Faramarzi ble stukket ned og drept av sin kamerat midt i boligfeltet på Rykkinn i Bærum. 18-åringen meldte seg selv til politiet etter ugjerningen, og han godtok tirsdag fire uker varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll.

Onsdag ettermiddag møtte Dagbladet flere av søsknene til den drapstiltalte 18-åringen.

- Han er ingen drapsmann! Han er en ingen tøffing, men en følsom gutt som er kjempesnill og grei - og som alltid stilte opp for sine venner. Det er en tragedie det som er skjedd og det har ikke helt gått opp for oss. Vi er fortsatt i sjokk, sier storesøsteren til Dagbladet.

18-åringen, som hang mye sammen med den drepte 17-åringen, hadde nylig fått beskjed om at han skulle i militæret neste år.

- Han hadde planlagt framtiden. Han fikk førekort for noen måneder siden og har siden kjørt mye bil sammen med gode venner. Han hadde bestemt seg for å bli eiendomsmegler. Dette er forferdelig tragisk, legger hun til.

Flere av søsknene har besøkt broren i fengselet.

- Vi støtter ham. Han gråt veldig mye da vi kom på besøk til ham mandag. Han ville si unnskyld til Watans familie, og han er veldig lei seg for det som er skjedd. Han mente ikke å gjøre det han gjorde - det var et uhell. Vi kan ikke tro solstrålen vår kan ha gjort noe sånt. Det var fryktelig da han ble ført bort av politiet, og vi andre ikke kunne gjøre noe. Jeg hadde så lyst til å holde rundt ham.

- Er dere bekymret for helsen hans?

DREPT: 17 år gamle Watan Faramarzi ble stukket ned og drept av sin kamerat midt i boligfeltet på Rykkinn i Bærum. Foto: SCANPIX
DREPT: 17 år gamle Watan Faramarzi ble stukket ned og drept av sin kamerat midt i boligfeltet på Rykkinn i Bærum. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ja, han er fryktelig lei seg og langt nede psykisk, men han er lovet hjelp - og det håper vi at han får. Vi har sagt at han må være sterk og holde ut. Han er en ung gutt, som har gjort noe fryktelig dumt.

Storsøsteren bruker følgende ord når hun skal beskrive hvordan de siste dagene har vært:

- Et helvete! Vi har ikke orket å spise eller sove, men det som bekymrer oss mest er hvordan han har det - om han får sove og spise. Mor og faren hans har ennå ikke orket å besøke ham. De er ikke klare for det ennå.

Hun forteller at broren ringte henne etter knivstikkingen.

- Han fortalte at det hadde vært en slåsskamp, men at det gikk bra med ham. Da var han på politistasjonen. Han gråt og gråt og var i sjokk.

- Heldigvis er det mange venner som støtter ham. Vi håper at de vil fortsette med det.