Brorskapet samler seg om ElBaradei

Det muslimske brorskapet lover sikkerhet og demokrati hvis opposisjonen vinner.

STØTTES: Egypts største og forbudte oposisjonsparti, Det muslimske brorskap, sier de nå står samlet sammen med resten av opposisjonen med Mohamed ElBaradei som leder. I kveld kom fredsprisvinneren til Tahrir-plassen i Kairo og talte til folkemengden der.Foto: REUTERS/Asmaa Waguih/Scanpix
STØTTES: Egypts største og forbudte oposisjonsparti, Det muslimske brorskap, sier de nå står samlet sammen med resten av opposisjonen med Mohamed ElBaradei som leder. I kveld kom fredsprisvinneren til Tahrir-plassen i Kairo og talte til folkemengden der.Foto: REUTERS/Asmaa Waguih/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KAIRO/OSLO (Dagbladet): Den tidligere diplomaten, atomenergibyråsjefen og fredsprisvinneren Mohamed ElBaradei stod endelig frem som en opposisjonsleder foran titusener av demonstranter på Tahrir-plassen i Kairo i kveld.

- Dere har tatt tilbake rettighetene dere. Tatt tilbake vår frihet. Det vi har startet kan ikke stoppes, sa ElBaradei mens han sto midt blant sine medborgere.

Du kan følge utviklingen i Egypt fortløpende i vårt livestudio.

Støttes av brorskapet Dagbladet har snakket med aktivister i det store men forbudte opposisjonspartiet Det muslimske brorskap i kveld. Der samler man nå troppene bak ElBaradei i påvente av presidenten Hosni Mubaraks avgang.

- ElBaradei er opposisjonens legitime leder, sier Hisham al-Hamami til Dagbladet.

- Han har mye støtte i folket, og han blir, hvis gud vil, leder for den fremtidige opposisjonen som vil forhandle om lederskapet i Egypt, hvis gud vil.

Lover demokrati Al-Hamami er ikke tillitsvalgt i Det muslimske brorskap, men står nær Abu al-Futuh, som i mange år har sittet i partiets mektige rådgivningskontor. Det er dette kontoret som styrer partiets daglige virke. Den mangeårige legen beskriver seg selv som islamsk aktivist og medlem av brorskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer