Brøt besøksforbud 37 ganger om dagen

Mann i 40-åra siktet og fengslet for 790 brudd på tre uker.

OMVENDT VOLDSALARM: Politiet vil nå kreve at den siktede mannen skal utstyres med såkalt omvendt voldsalarm. Foto: Morten Uglum / Aftenposten / NTB
OMVENDT VOLDSALARM: Politiet vil nå kreve at den siktede mannen skal utstyres med såkalt omvendt voldsalarm. Foto: Morten Uglum / Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag ble en mann i slutten av 40-åra pågrepet i Askim og siktet for i alt 790 brudd på kontaktforbudet mot en kvinne i løpet av tre uker.

Det blir i gjennomsnitt 37 brudd på besøksforbudet hver dag i løpet av perioden.

- Han er ilagt besøksforbudet fordi han har framsatt grove trusler, sier etterforskningsleder Maria Loxton Baarstad ved Indre Østfold politistasjon til Smaalenenes Avis.

Fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker.

Facebook

- Av fengslingskjennelsen går det fram at bruddene hovedsakelig har skjedd gjennom meldinger på sosiale medier. Det vil si Facebook og Messenger, opplyser politiadvokat Stian Sjølie Johannessen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Mannen ble løslatt fra fengsel for kort tid siden etter soning av en dom for et utall brudd på besøksforbudet mot den samme kvinnen, som han har hatt et forhold til.

Politiadvokat Cathrine Skovli-Olsson i Øst politidistrikt er påtaleansvarlig i den nye saken mot mannen.

- I Moss tingrett i januar i år ble han blant annet dømt til tre års kontaktforbud. Før det var han ilagt besøksforbud av politiet, og nå vil det bli lagt fram påstand om at mannen må bære såkalt omvendt voldsalarm, sier Skovli-Olsson til Dagbladet.

Hovedforhandling i en ny straffesak mot mannen er allerede berammet rett over nyttår.

Seksuelt krengende atferd

I den ferske saken er han i tillegg til brudd på besøksforbudet siktet for grove trusler, seksuelt krengende atferd og for brudd på den såkalte «stalking-paragrafen» - straffelovens paragraf 266a om alvorlig personforfølgelse.

«Den som gjentatte ganger truer, følger etter, iakttar, kontakter eller gjennom andre sammenliknbare handlinger forfølger en annen på en måte som er egnet til å framkalle frykt eller engstelse, straffes med fengsel inntil 4 år», er teksten i den paragrafen.

- Ikke gjentakelsesfare

Mannens forsvarer vil ikke kommentere siktelsen og fredagens fengslingsmøte og kjennelse, utover at mannen motsatte seg fengsling fordi han mener at det ikke er gjentakelsesfare, og fordi kvinnen også har tatt kontakt med ham.

Kvinnens bistandsadvokat vil foreløpig ikke kommentere utviklingen i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer