Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brøt de våpenhvilen?

Israelske fly avfyrte raketter, hevder Libanon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge den libanesiske sikkerhetstjenesten og Hizbollah, skal et israelsk fly ha skutt raketter mot en Hizbollahbastion i det østlige Libanon.

- Kampfly og helikoptre angrep uidentifiserte mål ved daggry, vest for den antikke byen Baalbek, i nærheten av landsbygda Bodai, sier kilden innenfor libanesisk etterretning til Reuters.

al-Manar, tv-stasjonen til Hizbollah, rapporterer at geriljatroppene deres støtte sammen med israelere nær Bodai. Israelerne skal ha blitt tvunget til å fly ut under dekke fra ild fra flyene.

Intet svar fra Israel

Talsmannen for det israelske forsvaret kunne hverken avkrefte eller bekrefte overfor Reuters at et slikt angrep har funnet sted, og opplyser om at forsvaret arbeider for å finne ut hva som egentlig hendte.

Dersom angrepet fant sted, vil det være et alvorlig brudd på våpenhvilen som trådte i kraft mandag. Minst 1183 libanesere og 157 israelere mistet livet under de 34 dagene krigen varte.