Covid-19

Brøt karantene i 8 sekunder - over 30 000 i bot

Taiwan har strenge covid-19-regler. En mann fikk 3500 dollar i bot for å ha vært åtte sekunder utenfor karantene-hotellet sitt.

STRENGE REGLER: I desember ble munnbind-reglene enda litt strengere i Taiwan, som er et av landene i verden som har lyktes best med å unngå covid-19-smitte. Masse-testing og veldig rask smittesporing meldes som å være hovedårsaken til dette. Foto: NTB
STRENGE REGLER: I desember ble munnbind-reglene enda litt strengere i Taiwan, som er et av landene i verden som har lyktes best med å unngå covid-19-smitte. Masse-testing og veldig rask smittesporing meldes som å være hovedårsaken til dette. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Taiwan er et av de landene i verden som har klart å holde covid-19-smitten unna sine nærmere 24 millioner innbyggere, ifølge Worldometers. Bare sju personer har dødd av viruset og under tusen personer har vært smittet, ifølge oversikten.

Overvåkningskamera

Strenge karanteneregler kan være noe av årsaken. Nå er en filippinsk arbeider bøtelagt for å ha brutt landets karanteneregler i åtte sekunder, skriver CNN.

Mannen var installert på et av landets karantene-hotell i Kaohsiung by, og gikk ut av rommet sitt og ut i gangen noen sekunder, melder landets Helsedepartement til landets nyhetsbyrå CNA.

Mannen gikk ut på gangen og la noe utenfor døra til et annet rom, til en venn som også var i karantene, ifølge taiwansk helsedepartement. Dette ble filmet og oppdaget via hotellets overvåkningskamera.

Mannen fikk en bot på 100 000 taiwanske dollar, som er over 30 000 norske kroner.

Vellykket covid-19-strategi

Siden coronaviruset spredte seg i verden, har Taiwan klart å holde antall smittede rekordlavt, med bare 716 smittede personer av nær 24 millioner innbyggere.

Taiwan har verken stengt ned samfunnet eller hatt drastiske restriksjoner når det gjelder folks bevegelsesfrihet. Massetesting og rask smittesporing meldes å være en av årsakene til dette, ifølge CNN.

Taiwan tar covid-19 på alvor, og bare i Kaohsiung by finnes det 56 hotell der folk blir satt i karantene. Når folk er i karantene, er det ikke lov å bevege seg utendørs. Ei eller utenfor karantene-hotellrommet, slik den filippinske gjestearbeideren fikk oppleve.

I går var det her 3859 personer i karantene. Et stort antall av disse er fiskere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer