Nakholmen-drapet

- Brøt kravet til forsvarlig helsetjeneste

Helsehjelpen den tiltalte i Nakholmen-saken fikk før drapet, var klart brudd på god klinisk praksis, konkluderer Fylkesmannen i en fersk tilsynsrapport.

MINNETAVLE: Ved båthuset på Nakholmen i Oslo-fjorden er det satt opp en minnetavle over offeret etter drapet 13. september i fjor. Saken er berammet for retten 27.august i år. Foto: Bjørn Langsem
MINNETAVLE: Ved båthuset på Nakholmen i Oslo-fjorden er det satt opp en minnetavle over offeret etter drapet 13. september i fjor. Saken er berammet for retten 27.august i år. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

13. september i fjor ble Thoralf Eriksen (59) det som framstår som et tilfeldig offer ved båthuset ute på Nakholmen i Oslofjorden. En 28-år gammel mann fra Litauen gikk ifølge tiltalen løs på Eriksen med knyttnevene, sparket ham mens han lå nede og slo ham med en spade og en søppeldunk av metall. Eriksen døde på stedet.

28-åringen er tiltalt for drap. Saken er berammet for retten 27. august.

I mai skrev Dagbladet om hvordan tiltaltes dager var før drapet på Nakholmen skjedde.

28-åringen ble på det tidspunktet fulgt opp poliklinisk ved Asker DPS, Vestre Viken HF. Tre dager før drapet var 28-åringen så utagerende at venner tok ham med til Legevakten i Asker og Bærum for å få ham tvangsinnlagt.

Da ble det avtalt oppfølgende konsultasjon dagen etter ved Asker DPS. Tiltalte møtte ikke, og det begjæres tvungen legeundersøkelse. Mannen kom til Legevakten sammen med en medfølger. Legevakten finner at det ikke er grunnlag for tvangsinnleggelse.

Brutt forsvarlighetskriteriet

Etter drapet på Nakholmen, opprettet Fylkesmannen i Oslo og Akershus en tilsynssak av Asker DPS, Vestre Viken HF og Asker og Bærum Legevakt. I juli i år falt konklusjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer