Brøt opp gitteret i cellevinduet

Politiet jakter desperat rømling (25) i Vadsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Østfinnmark jakter på en 25 år gammel varetektsfange fra Litauen, som brøt seg ut fra fengselet i Vadsø i natt. Han satt i varetekt for grov vinningskriminalitet.

- Han er desperat, men har tidligere ikke vært farlig for folk. Men alle i området bør passe ekstra på verdisaker, sier operasjonsleder Eigil Henninen til Dagbladet.no.

Politiet i Østfinnmark tar i mot tips om rømlingen på telefon 78972000.

Yuris Sinkevicius er 174 centimeter høy, er slank, har blå øyne og hadde skjegg da han rømte. Han var kledd i grå treningsklær da han forsvant.

Han er tidligere dømt for og nå siktet for innbrudd og grove tyverier i biler, hytter og hus. Politiet i Østfinnmark vil presisere at Sinkevicius ikke er farlig.

Brøt opp gitteret

Vadsø fengsel hadde fullt hus helt fram til i morges med 34 fanger i lukket avdeling og seks til åpen soning.

- Det var ved den første rutinerunden 08.30 i morges at våre folk på vakt oppdaget at fangen hadde rømt. Han har brutt seg ut gjennom gitteret i cellevinduet, og vi har overlatt til politiet å ettersforske hvordan fangen har rømt, sier fengselsleder Lisbeth Sollied til Dagbladet.no.

 BRØT SEG UT:  Klokka 08.30 var cella tom i Vadsø fengsel. Politiet varsler at 25 år gamle Yuris Sinkevicous kan være farlig, og tar i mot tips på telefon 78972000 Foto: Politiet.
BRØT SEG UT: Klokka 08.30 var cella tom i Vadsø fengsel. Politiet varsler at 25 år gamle Yuris Sinkevicous kan være farlig, og tar i mot tips på telefon 78972000 Foto: Politiet. Vis mer

Det satt to fanger på cella. Den andre var på plass da rømningen ble oppdaget.

Rømningsscella ligger i 2. etasje i fengselsbygningen i Vadsø