-  Brøt pressens kildevern

Advokat Frode Elgesem mener Oslo-politiet har brutt pressens kildevern under etterforskingen av Munch-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bakgrunnen er at politiet avlyttet telefonsamtaler mellom en journalist i Dagbladet og en mann, som seinere er tiltalt for medvirkning til kunstkuppet. Lydbåndopptak av minst én samtale skal spilles av i tingrettssaken mot de seks tiltalte.

Elgesem, som er Dagbladets advokat, krever i et brev til statsadvokat Terje Nybø at lydbåndopptakene ikke brukes som bevis, og tilintetgjøres. I brevet henviser Elgesem både til straffeprosessloven og Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen (EMK).

Elgesem sier til Dagbladet at politiet gjennom avlyttingen har avdekket at tiltalte var en av Dagbladets kilder i arbeidet med dekningen av Munch-saken, men at identiteten til kilden foreløpig ikke er offentlig kjent.

Ikke beskyttet

-  Det er på det rene at samtalene var fortrolige, og at kilden ikke ville blitt røpet dersom telefonkontrollen ikke hadde blitt gjennomført. Dagbladet mener at saken reiser prinsipielle spørsmål om kildevern i saker hvor det gjennomføres kommunikasjonskontroll, og vil bidra til å sikre de rettigheter til kildevern pressen er gitt blant annet i EMK, sier Frode Elgesem til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer