Brøt sammen i gråt

Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff klarte ikke holde tårene tilbake da han måtte vitne i saken mot sin tidligere kollega Ellen Haugsrud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag møtte høyesterettsadvokat Tor Erling Staff opp for å forklare seg for Borgarting lagmannsrett. Det ble for sterkt for den garvede forsvareren.

- Jeg er ikke kjent for å grine i retten, men dette blir bare for sterkt for meg, sa han gråtkvalt, ifølge Nettavisen.

Staff beskrev den tidligere kollegen som en «lysende stjerne» som både var respektert, selvsikker og god til å vinne saker.

- Etter at hun ble siktet og tiltalt, sluknet stjernen. I dag er hun et knust menneske, sa Staff mens han gråt åpenlyst.

Advokat Haugsrud står tiltalt i Borgarting lagmannsrett for falsk forklaring i forbindelse med et fengslingsmøte der hun representerte Elfan Badrikhanov, som er Marit Christensens tidligere ektemann.

Badrikhanov ble dømt til fengsel i to år og seks måneder for bedrageri, underslag og grove underslag i den såkalte smykkesaken.

Påtalemyndigheten mente Haugsrud hadde motarbeidet etterforskningen ved å holde tilbake opplysninger under et fengslingsmøte. De tok ut sak mot advokaten. Haugsrud ble frifunnet av byretten i juni 2001, men påtalemyndigheten anket.

Det er avsatt tre dager til rettssaken, som begynte i går.