Brøt sammen i pausen

Trond Kristoffersen kollapset i retten i dag. Saken er utsatt til i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Trond Kristoffersen er tiltalt i rettsaken mot Finance Credit. Han har hele tiden hevdet at han har vært for syk til at rettsaken kan avvikles.

I lunsjpausen i dag brøt han sammen. Han klarte ikke stå på beina og sa han ikke orket mer. Da retten ble samlet klokken 12:15 ba forsvareren om at Kristoffersen måtte slippe resten av dagen. Retten valgte å fortsette med noen juridiske innledninger fra aktor før saken ble avbrutt og utsatt.

- Vi har besluttet å ta pause til i morgen, sier hoveddommer Torstein Hellesnes til Dagbladet.no.

Det var Kristoffersens forsvarer som ba om utsettelsen etter at han i pausen hadde blitt dårlig.

- Min plan er å fortsette som normalt i morgen. Det skal meget sterke grunner for ytterligere utsettelser. Han skal isåfall overbevise retten om at han er dårligere en det som de sakkyndige hittil har klart, sier dommeren til Dagbladet.no.

Kristofferen skal nå undersøkes av fengsligslege og politilege. Retten vil i morgen ta stilling til om saken skal fortsette. Det er også mulig at retten bestemmer seg for å fortsette uten Kristoffersen, men det vil sannynligvis forsvareren motsette seg.

Forsvareren møtte ikke

Forsvarer Sverre O. Simonsen møtte ikke i retten da Finance Credit-rettssaken fortsatte i Oslo tingrett i dag.

Til hoveddommer Torstein Hellesnes åpenbare irritasjon har Sverre O. Simonsen et annet forsvareroppdrag i en annen bedragerisak parallelt med Finance Credit-saken. Denne andre rettssaken er berammet til 4-5 uker.

Forsvaret oppnådde ikke sitt mål, å få Anders Brosveet formelt oppnevnt som ny forsvarer for Trond Kristoffersen. Han får bisitte forsvarer Jan Heftye Blehr inntil det tirsdag trolig blir avgjort om Simonsen fratrer.

- Du kan iallfall begjære deg fri fra andre rettsforhandlinger de neste to månedene, sa dommer Hellesnes til advokat Brosveet, ifølge NTB.

Ifølge forsvarer Jan Heftye Blehr ble det ikke kjent før mandag at de to sakene ville kollidere. Overfor NTB avviser han at det var ukjent for retten at disse to sakene ville kollidere.

- Disse gutta er ikke så blanke som de gir uttrykk for. Det snakkes over geitostbrødet her på huset, sa Heftye Blehr til NTB.

Men retten kjenner ikke slike opplysninger før de faktisk er fremsatt i retten. Og det ble de ikke før mandag.

<B>DÅRLIG:</B> Tiltalte Tom Kristoffersen var synlig nedkjørt i retten i dag. Bildet er tatt av Dagbladets fotograf før rettsaken startet i morges.
FOR SYK: Trond Kristoffersen i retten i dag.
STANSET RETTSAKEN: Dommeren utsatte saken på grunn av Trond Kristoffersens helsetilstand.