USA-valg 2020:

Brøt sammen i studio

Nyhetskommentator for CNN, Van Jones, brøt sammen da Joe Biden ble utropt som vinner av presidentvalget.

BRØT SAMMEN: CNN-kommentator og tidligere rådgiver for Barack Obama, Van Jones, brøt sammen i TV-studioet da det ble bekreftet at Biden blir USAs neste president. Vis mer
Publisert

Lørdag ettermiddag har CNN, AP og Fox News utropt Joe Biden som vinner av det amerikanske presidentvalget. Dette gjorde også Dagbladets talleverandør Decision Desk allerede fredag ettermiddag.

CNN-kommentator og tidligere rådgiver for Barack Obama, Van Jones, brøt sammen i TV-studioet da det ble bekreftet at Biden blir USAs neste president.

- Vel, det er enklere å være en forelder nå, og det er enklere å være en far. Det er enklere å fortelle barna sine at karakter betyr noe. Det betyr noe! Fortelle dem at sannheten betyr noe. Fortelle dem at å være et godt menneske betyr noe, sier Jones og tørker en tåre med et lommetørkle.

GRATULERER BIDEN: Kort tid etter at de store, amerikanske mediene meldte at Joe Biden blir USA sin neste president, delte Kamala Harris denne rørende videoen på Instagram. Vis mer

Brøt sammen

- Og det er enklere for veldig mange mennesker: Dersom du er muslim i dette landet, så trenger du ikke lenger å være redd for at presidenten ikke ønsker deg her. Dersom du er innvandrer, så trenger du ikke å uroe det for at presidenten vil ta barnet ditt eller sende drømmer tilbake uten grunn. Det er et pusterom for mange mennesker som virkelig har lidd. Du vet dette med «I can't breathe». Det gjaldt ikke bare George Floyd. Det var mange som ikke fikk puste.

- Hver morgen når du våkner så ser du disse Twitter-meldingen. Du går til butikken, og folk som har vært redde for å vise at de er rasister, blir bare eklere og eklere mot deg. Du uroer deg for barna dine, og du uroer deg for søstera di. Kan de ikke bare gå til Wallmart og komme seg tilbake til bilen igjen uten at noen skal si noe til henne? Og du har brukt så mye av din egen livsgnist på å bare ta deg sammen.

Kari Henriksen, valgobservatør i OSSE, synes det er betenkelig at den mektigste rollemodellen i USA sår tvil legitimiteten til valgsystemet. Vis mer

- En god dag

- Dette er en stor greie, at vi bare får litt fred, og får muligheten til en ny start. At karakter betyr noe i dette landet, og at å være en god mann betyr noe. Jeg vil bare at sønnene mine skal se på dette: Det er enklere å ta snarveier og komme seg unna med ting. Men det kommer tilbake til deg.

- Og dette er en god dag for dette landet. Jeg er lei meg på vegne av dem som tapte, for dem er ikke dette en god dag, men for veldig mange mennesker så er dette en god dag.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer