Brøt sammen

STAVANGER (Dagbladet): Gråtkvalt sa i går den tiltalte fetteren i Birgitte-saken: - Jeg har aldri gjort Birgitte noe vondt. I dag faller dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag skal juryen avgjøre skyldspørsmålet.

Det var et gripende øyeblikk da lagmann Steinar Trovåg i går spurte fetteren om han hadde noen kommentarer etter snart sju uker med rettsforhandlinger.

Fetteren brøt sammen før han fikk sagt noe til juryen. Da henvendte lagmannen seg til forsvarerne. - Jeg tror ikke det er lett å presse ham til å snakke i en slik situasjon.

Satt til side

Men fetteren samlet seg, og fortalte hva som opprørte ham mest:

- Jeg ønsker bare å si én ting. Da jeg ble arrestert 8. februar 1997, og fengslet to dager seinere, hadde jeg aldri en sjanse. Uansett hva jeg sa, ble det satt til side. Jeg har aldri gjort Birgitte noe vondt, avsluttet han.

Moren og faren til fetteren har fulgt store deler av rettssaken fra tilhørerbenken. De har flere ganger kjempet med følelsene. Men i går tok det overhånd. Da sønnen brøt sammen mens han kommenterte saken, klarte de ikke å holde tårene tilbake.

Statsadvokat Harald Grønlien og forsvarer Sigurd Klomsæt avsluttet i går med sine replikker til prosedyrene. Begge to kom tidvis med sterke utfall mot hverandre. Grønlien beskyldte Klomsæt for å fuske i faget, og Klomsæt påpekte at statsadvokaten ikke var til å stole på i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer