Brøt seg inn - ble skutt og drept

STAVANGER (Dagbladet): Flere års uvennskap endte i et nattlig blodbad der en person ble skutt og drept i Forsand i Rogaland i går. En 50 år gammel mann meldte fra om skyteepisoden og er siktet for drap, men han hevder sjøl at han handlet i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde, en 40-åring fra nabolaget, brøt seg inn i 50-åringens bolig natt til i går. 50-åringen har i lang tid følt seg truet av inntrengeren.

Alt tyder på at de to har havnet i håndgemeng. Det ble avfyrt minst ett skudd før 40-åringen ble truffet av en hagleladning i venstre lår. Politiet tror ikke at flere våpen har vært involvert.

Siktede og avdøde er ikke i slekt. Involvert i krangelen er også avdødes kone, som skal ha uoppgjorte forhold med 50-åringen.

Bare to tilstede

Politiadjutant Erling Kjærmann ved Stavanger politikammer sier til Dagbladet at det kun var to personer til stede under skyteepisoden. 50-åringen satt i avhør i går, og politiet vurderer om han skal framstilles for varetektsfengsling.

- Vi må klarlegge omstendighetene rundt det som skjedd, om de kan dreie seg om nødverge. Siktede ble oppsøkt om natta, han lukket ikke opp for 40-åringen. Etterforskningen vil vise hva som videre skjedde, sier Kjærmann.

De involverte skal ha nytt noe alkohol, men ikke i store mengder. Siktede skal tidligere ha informert politiet om at han ble truet av 40-åringen, og han skal ha vært sykmeldt på grunn av uoverenstemmelsene med mannen.

Både avdøde og siktede er registrert hos politiet for mindre forhold, men ingen av dem er straffedømt tidligere. 50-åringen ble pågrepet uten dramatikk like etter at han hadde varslet om skytingen.