Brøt seg inn i hytta for å drepe

Den 37 år gamle HV-soldaten skal ha brukt tjenestevåpenet sitt da han trolig skjøt og drepte samboeren og sine to barn i familiens hytte på Kongsvinger søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jobber med å finne ut hva som var motivet for at tobarnsfaren etter all sannsynlighet tok livet av kona og barna en gang mellom lørdag kveld og søndag formiddag. Politiet har fått informasjon om at paret skulle gå fra hverandre.

- Det var et nært forestående samlivsbrudd, sier politifullmektig Kathrine Wold Kristoff ved Kongsvinger politistasjon til Dagbladet.no.

- Hadde de tatt ut separasjon?

- Å spekulere i det synes jeg ikke at vi kan, sier Wold Kristoff.

Dro etter kona på hytta

Ifølge avisa Glåmdalen var mannen på fest i Kongsvinger på lørdag kveld. Ingenting ved oppførselen hans ga vennene varsel om at noe var i gjære.

Etterpå dro mannen til hytta, der kona og de to barna var på tur. Mannen selv var ikke med på turen.

Vel fremme knuste han en av vindusrutene og tok seg inn på hytta. Deretter utryddet han hele sin familie.

- Vi har ikke holdepunkter for at drapene var en sjokkreaksjon, sier politifullmektigen.

Obduksjonen er ennå ikke klar. Politiet vet derfor ikke om mannen var beruset da drapene skjedde. Den drepte kvinnen skal ikke ha vært redd for samboeren, som plutselig ble trippeldrapsmann.

- Vi har dannet oss et bilde av hendelsesforløpet. Alle fire er skutt med et AG-3-gevær, og vi antar at det er familiefaren som har gjort det, sier Wold Kristoff.

Hun bekrefter overfor NTB at avdøde var HV-soldat, og sier videre at det er mye som tyder på at det er tjenestevåpenet som er brukt.

Wold Kristoff vil imidlertid ikke si noe om hvor mange skudd politiet mener er avfyrt fra våpenet, eller om hvilke andre tekniske funn som er gjort på åstedet.

Ferdig etterforsket

- Politiet anser egentlig langt på vei etterforskningen for å være ferdig, sier Wold Kristoff.

Teknikere fra Kripos var mandag formiddag i gang med undersøkelsene inne i familiehytta på Græsberget ved Lundersæter, 3 mil øst for Kongsvinger.

I tillegg til den 37 år gamle mannen døde også hans jevngamle samboer og deres to barn - en gutt på 6 år og ei jente på 11 år - etter å ha blitt skutt.

De døde vil ifølge politiet bli brakt ut av hytta og sendt til obduksjon i løpet av mandag.

Sykepleiere og et støtteapparat tar seg av de pårørende.

(NTB)

DREPTE FAMILIEN: Den 37 år gamle familiefaren tok livet av sønnen (6), datteren (11), kona (38) og seg selv med HV-geværet.